ΣΥΛΛΕΓΟΥΜΕ ΤΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ e-ΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΑΣ ΤΙΣ ΣΕΡΒΙΡΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΟΘΟΝΗ ΣΑΣ...

11/4/11

Νέα απεργία στα ΕΛΠΕ

Νέα απεργία έως τις 19 Απριλίου κήρυξαν την Παρασκευή -μία ημέρα πριν λήξει η πρώτη- οι εργαζόμενοι στα ΕΛΠΕ.
Υπενθυμίζεται ότι ξεκίνησαν την κινητοποίηση στις 3 Απριλίου, ζητώντας την πρόσληψη επιπλέον προσωπικού για τη νέα μονάδα βενζινών στη Θεσσαλονίκη και αντιδρώντας στις προτάσεις της διοίκησης να συνδεθούν οι αποδοχές με την παραγωγικότητα.

Η απόφασή τους για παράταση της απεργίας ήλθε μετά τη νέα προσφυγή της διοίκησης στη δικαιοσύνη για να κηρυχθεί η κινητοποίηση παράνομη και καταχρηστική.
. «Πρέπει να υποστηρίξουμε τον αγώνα των εργαζομένων στα ΕΛΠΕ», είπε ο Νίκος Ορφανός, πρόεδρος του δευτεροβάθμιου συντονιστικού οργάνου του κλάδου. Οπως δήλωσε ο επικεφαλής των εργαζομένων στα ΕΛΠΕ, Παναγιώτης Οφθαλμίδης, από την περασμένη Πέμπτη έχει σταματήσει η παραγωγή και στα τρία διυλιστήρια.

’λλος αξιωματούχος του ομίλου, που ζήτησε να μην κατονομαστεί, είπε ότι οι παραδόσεις καυσίμων σε πελάτες βρίσκονται στο 10%-15% του κανονικού.

Η διοίκηση των ΕΛΠΕ επιθυμεί την περικοπή κάποιων αποδοχών των εργαζομένων του ομίλου και την σύνδεση τους με την παραγωγικότητα. Οπως υποστηρίζει οι απολαβές των εργαζομένων της είναι υψηλότερες από αυτές Γερμανών και Ολλανδών συναδέλφων τους.
Η διοίκηση και οι εργαζόμενοι έχουν προγραμματίσει συνάντηση για τις 13 Απριλίου. 
naftemporiki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

Σελίδες