ΣΥΛΛΕΓΟΥΜΕ ΤΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ e-ΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΑΣ ΤΙΣ ΣΕΡΒΙΡΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΟΘΟΝΗ ΣΑΣ...

11/4/11

Κίνδυνος για Αιγαίο και Θράκη


Μια χώρα υπό κατάρρευση δεν μπορεί να υπερασπιστεί το Αιγαίο και τη Θράκη, υποστήριξε στη Βουλή ο Απόστολος Κακλαμάνης. Τα συνεχή επεισόδια και οι δηλώσεις που αποκαλύπτουν την τακτική και τους στόχους της Τουρκίας (Vid)

Σε μια εποχή που οι τουρκικές προκλήσεις στο Αιγαίο, συνδυάζονται με τις φήμες περί χρεωκοπίας της Ελλάδας, ο πρώην πρόεδρος της Βουλής Απόστολος Κακλαμάνης έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου για την ασφάλεια της χώρας.

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης για το πόρισμα της Εξεταστικής Επιτροπής για τα ομόλογα, ο κ. Κακλαμάνης προειδοποίησε ότι η οικονομική κατάρρευση ίσως σημάνει απώλεια της Θράκης ή νησιών στο Αιγαίο.
"Εάν η χώρα δε σταθεί όρθια αυτό το διάστημα, κι αν οι βλακείες περί κυβερνήσεων προσωπικοτήτων, τεχνοκρατών, όλα αυτά που στο λαό καθημερινά εντυπώνονται στη συνείδηση συνεχιστούν, καταλαβαίνετε ότι μία κατάρρευση της οικονομίας, θα είναι κατάρρευση της χώρας" τόνισε ο Απόστολος Κακλαμάνης.
Συνεχίζοντας, κάλεσε τις πολιτικές δυνάμεις να αναλάβουν τις ευθύνες τους, καθώς όπως είπε μια χώρα υπό κατάρρευση, δεν θα μπορεί να υπερασπιστεί το Αιγαίο και τη Θράκη.
"Και δεν είμαι κανένας εθνικιστής όπως μου έλεγαν από την αμερικάνικη πρεσβεία, στο CBS, ότι ηγούμαι των εθνικιστών του ΠΑΣΟΚ, αλλά η Θράκη και το Αιγαίο δεν μπορούν να τύχουν υπεράσπισης από μία χώρα που είναι υπό κατάρρευση! Θα σημαίνει εθνική τραγωδία εάν όλοι αντί να είναι όπως είπα «τρεις λαλούν και δυο χορεύουν», αν όλοι δεν καταλάβουμε και ομαδικά και ατομικά κυρίως την ευθύνη".

 Η προειδοποίηση του έμπειρου πολιτικού, έρχεται μετά από μια σειρά επεισοδίων στο Αιγαίο και δηλώσεων που δείχνουν ότι η Άγκυρα ουδόλως στενοχωριέται για το ότι η Ελλάδα βρίσκεται στο χείλος της χρεωκοπίας.
Η αμφισβήτηση των ελληνικών κυριαρχικών δικαιωμάτων στο Αιγαίο είναι διαρκής, με τελευταίο και σημαντικότερο επεισόδιο τις οδηγίες που έδωσε η Τουρκία στο ιταλικό πλοίο "Explora" για έρευνες εντός της ελληνικής ΑΟΖ.
Όπως αποδείχθηκε λίγες μέρες αργότερα η πλοιοκτήτρια εταιρεία πέρα από τις ελληνικές αρχές, είχε ζητήσει και την άδεια της Τουρκίας!
Είχε προηγηθεί η τοποθέτηση του υπουργού Εξωτερικών της Τουρκίας Αχμέτ Νταβούτογλου για το Καστελόριζο. Ο κ. Νταβούτογλου είχε υποστηρίξει ότι το νησί δεν ανήκει στο Αιγαίο, αλλά στη Μεσόγειο!
Ακολούθησαν οι απαράδεκτες δηλώσεις του Τούρκου υπουργού Επικρατείας Μπουλέντ Αρίντς για τους Έλληνες που θα βγάλουν μαντήλι ζητιανιάς και η καθυστερημένη απάντηση της ελληνικής κυβέρνησης.
Πλέον κανείς δεν μπορεί να προβλέψει πώς θα εξελιχθούν τα πράγματα στο Αιγαίο και τη Θράκη με την οικονομική κατάσταση της Ελλάδας να επιδεινώνεται, την ώρα που η Τουρκία συνεχίζει με μεθοδικότητα την τακτική των παραβιάσεων και της αμφισβήτησης.
/news247.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

Σελίδες