ΣΥΛΛΕΓΟΥΜΕ ΤΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ e-ΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΑΣ ΤΙΣ ΣΕΡΒΙΡΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΟΘΟΝΗ ΣΑΣ...

9/4/11

Παπαδήμoς: “Οχι” στην αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους



Ο σύμβουλος του πρωθυπουργού και πρώην αντιπρόεδρος της ΕΚΤ Λουκάς Παπαδήμος τάχθηκε σήμερα κατά της αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους, εφόσον αυτή θα περιείχε περικοπή για τους ομολογιούχους.  Μια αναδιάρθρωση τέτοιου τύπου δεν είναι ούτε επιθυμητή ούτε αναγκαία, δήλωσε ο κ. Παπαδήμος από την Ουάσιγκτον.

Το δημοσιονομικό έλλειμμα της προηγούμενης χρονιάς θα αναθεωρηθεί σε επίπεδα άνω του 10% του ΑΕΠ, συμπλήρωσε.
ο κ. Παπαδήμος σε ομιλία του σε σεμινάριο για την οικονομική κρίση σημείωσε πως η Ελλάδα πρέπει να επικεντρωθεί στη βελτίωση της συλλογής των φόρων, στη δημοσιονομική πειθαρχεία μακροπρόθεσμα στην πραγματοποίηση ενός φιλόδοξου αλλά εφικτού προγράμματος αποκρατικοποιήσεων και στη βελτίωση της ανταγωνιστικότητας.
Σύμφωνα με τον κ. Παπαδήμο ένα haircut δεν θα αποτελούσε λύση για κανένα από τα βασικά ζητήματα που αντιμετωπίζει η Ελλάδα ενώ στάθηκε στη δυνατότητα του EFSF να παρεμβαίνει στη δευτερογενή αγορά κρατικών ομολόγων.
Ο πρώην κεντρικός τραπεζίτης αναφέρθηκε και στις ψηλές αποδόσεις του ελληνικού χρέους λέγοντας πως δεν περιορίζουν μόνο τις δυνατότητες της κυβέρνησης αλλά και των τραπεζών και των εταιρειών του ιδιωτικού τομέα. “Δεν λέω πως δεν υπάρχει αιτία πίσω από τις πιέσεις, αλλά αποτελούν λόγο αποσταθεροποίησης,” τόνισε ο κ. Παπαδήμος.
/www.newscode.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

Σελίδες