ΣΥΛΛΕΓΟΥΜΕ ΤΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ e-ΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΑΣ ΤΙΣ ΣΕΡΒΙΡΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΟΘΟΝΗ ΣΑΣ...

16/1/11

Οι Κινέζοι θέλουν την Αγροτική

«ΑΠΟΒΑΣΗ» ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ μετά την «Cosco» επιθυμεί να πραγματοποιήσει ακόμα ένας από τους ισχυρότερους κινεζικούς ομίλους. Πρόκειται για τη Reignwood η οποία δραστηριοποιείται μεταξύ άλλων στις χρηματοοικονομικές υπηρεσίες και στο real estate και διοικείται από τον Ταϊλανδοκινέζο επιχειρηματία dr Chanchai Ruayrungruang, ο οποίος θεωρείται ένας από τους πλουσιότερους ανθρώπους της πολυπληθέστερης χώρας του πλανήτη.

Οι Κινέζοι της Reignwood, με επίσημη επιστολή που έχουν στείλει στο ελληνικό υπουργείο Οικονομικών, στην Τράπεζα της Ελλάδος αλλά και στη διοίκηση της Αγροτικής Τράπεζας, έχουν εκφράσει την έντονη επιθυμία τους να αποκτήσουν, και μάλιστα άμεσα, τον μετοχικό έλεγχο της ΑΤΕ, η οποία, ως γνωστόν, αντιμετωπίζει σημαντικά προβλήματα ρευστότητας, καθώς δεν διαθέτει σχεδόν καθόλου κεφάλαια για να λειτουργήσει. Η πρόθεση του μεγάλου κινεζικού γρουπ εκδηλώθηκε
και ευθέως διά της επιστολής αυτής, καθώς επίσης και με την έγγραφη επιβεβαίωση από κορυφαίο Ελληνα εφοπλιστή του μεγέθους και του ειλικρινούς ενδιαφέροντος των Κινέζων.

Υπενθυμίζεται ότι η τρόικα των δανειστών μας προ δύο, τριών μηνών απαίτησε από την ελληνική κυβέρνηση τη διακοπή της λειτουργίας της ATE,  καθώς μόνο τα τελευταία πέντε χρόνια έχει κοστίσει στο κράτος πάνω από 1 δισ. ευρώ, ενώ εντός των επόμενων εβδομάδων θα γίνει και νέα αύξηση μετοχικού κεφαλαίου, ύψους 1 δισ. ευρώ, προκειμένου να καταστεί βιώσιμη η τράπεζα.  

Η επιστολή για την οποία έχει λάβει γνώση και το κινεζικό υπουργείο Εξωτερικών έχει σταλεί στην Αθήνα εδώ και περίπου δύο μήνες. Ωστόσο η ηγεσία του ομίλου στο Πεκίνο δεν έχει λάβει ακόμα κάποια απάντηση επί του θέματος. Για την ακρίβεια, από το ελληνικό υπουργείο Οικονομικών, το οποίο είναι και αρμόδιο να απαντήσει, δεν έχει επικοινωνήσει κανείς μαζί τους προκειμένου έστω να ενημερωθεί για τις ακριβείς προθέσεις τους ή έστω να συζητήσει τυπικά μαζί τους.

Ωστόσο το υπουργείο Οικονομικών διά των αρμοδίων στελεχών του έχει ελέγξει το μέγεθος και την αξιοπιστία του συγκεκριμένου γκρουπ και έχει διαβεβαιώσει σε υψηλότατο επίπεδο την κυβέρνηση ότι πρόκειται για «εξόχως σοβαρή περίπτωση επενδυτών που απηχούν την επιθυμία και της κινεζικής κυβέρνησης να επενδύσει στη χώρα μας».

Η επίσημη επιστολή είναι γραμμένη σε ιδιαίτερα φιλικό ύφος και τονίζει την έντονη επιθυμία της κινεζικής ηγεσίας να βοηθήσει τη χώρα μας στην παρούσα δύσκολη οικονομική περίοδο. Επισημαίνει μάλιστα ότι ο κινεζικός όμιλος είναι αποφασισμένος να δράσει άμεσα προκειμένου να εξαγοράσει μεγάλο ποσοστό της ΑΤΕ.

ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΟΜΙΛΟΣ REIGNWOOD

Ο όμιλος της Reignwood ιδρύθηκε το 1984 στην Ταϊλάνδη από τον Ταϊλανδοκινέζο επιχειρηματία dr Chanchai Ruayrungruang. Αρχικά δραστηριοποιήθηκε στην ανάπτυξη ακινήτων και στον τουρισμό. Η επέκτασή της ήταν ραγδαία, με αποτέλεσμα λίγα χρόνια αργότερα να ανοίξει γραφεία στο Χονγκ Κονγκ και στο Πεκίνο. Τα τελευταία 20 χρόνια ο όμιλος Reignwood έχει καταστεί μια πολυεθνική επιχείρηση, εστιάζοντας μεταξύ άλλων τις δραστηριότητές του στους τομείς της βιομηχανίας, συμπεριλαμβανομένων των καταναλωτικών αγαθών, της παροχής υπηρεσιών, του αθλητισμού, της τέχνης, του πολιτισμού, των χρηματοοικονομικών υπηρεσιών και των επενδύσεων.

Εχει θυγατρικές σε πολλές χώρες του κόσμου, μεταξύ των οποίων η Σιγκαπούρη, ο Καναδάς, οι Ηνωμένες Πολιτείες, το Ηνωμένο Βασίλειο, η Γερμανία και η Ελβετία. Ο όμιλος έχει αναλάβει την αποκλειστική εμφιάλωση (τέσσερα εργοστάσια) και τη διάθεση του Red Bull στην τεράστια αγορά της Κίνας και έχει αναπτύξει ένα σύγχρονο θεματικό πάρκο στο Πεκίνο, γνωστό ως Wonderland Amusement Park. Στο Πεκίνο έχει στην ιδιοκτησία του το golf resort «Pine Valley», το κτιριακό συγκρότημα Reignwood στο Πεκίνο (στεγάζει θέατρα, εμπορικά γραφεία και το 5άστερο ξενοδοχείο «Fairmont Hotel»), τη γιγαντιαία εταιρεία «Reignwood Travel World» (με πωλήσεις αεροπορικών εισιτηρίων, κρατήσεις ξενοδοχείων κ.λπ.), την εταιρεία leasing «Reignwood» και τον οίκο δημοπρασιών  Reignwood Artwork Equity Exchange.

Ο όμιλος σε παγκόσμιο επίπεδο έχει δημιουργήσει στρατηγικές συμμαχίες και έχει συμμετοχές σε κορυφαίες τράπεζες, μεταξύ των οποίων η Deutsche Bank, η Credit Agricole, η Morgan Stanley και άλλες εταιρείες παγκόσμιου φήμης όπως για παράδειγμα η «Sumitomo Corp.», η «China Oil» κ.λπ.  Οι θυγατρικές του ομίλου στις ΗΠΑ έχουν συνάψει στρατηγική συμμαχία με το ΝΒΑ. Ο δρ Chanchai, πρόεδρος της Reignwood, το 2009 κατέκτησε τη 10η θέση στο Global Top 500 των κινέζικων επιχειρήσεων, ενώ έχει χαρακτηριστεί ο απόλυτος ηγέτης της πολυτελούς ζωής, του αθλητισμού και του πολιτισμού στην Κίνα.
πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

Σελίδες