ΣΥΛΛΕΓΟΥΜΕ ΤΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ e-ΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΑΣ ΤΙΣ ΣΕΡΒΙΡΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΟΘΟΝΗ ΣΑΣ...

15/10/10

Λ. Σμάγκι: «Η κρίση θα διαρκέσει χρόνια»

Το εκτελεστικό μέλος της ΕΚΤ, Λορέντζο Μπίνι Σμάγκι, δήλωσε χθες πως η παγκόσμια οικονομική κρίση θα συνεχίσει να επιβαρύνει τη διεθνή ανάπτυξη για χρόνια, όμως οι ευρωπαϊκές οικονομίες ανακάμπτουν όπως αναμενόταν, σύμφωνα με όσα μεταδίδει το Ρόϊτερς. Σε ομιλία του στη Ρώμη, ο Σμάγκι τόνισε πως η μείωση των δημοσίων ελλειμμάτων και του χρέους πρέπει να είναι ο βασικός στόχος της οικονομικής πολιτικής και ήταν ο μόνος τρόπος να δημιουργηθεί οικονομική ανάπτυξη μακροχρόνια. Τόνισε πως οι αγορές είχαν εμπιστοσύνη στην ικανότητα της ΕΚΤ και αυτό επέτρεψε στη τράπεζα να απαντήσει στην οικονομική κρίση με ευέλικτο και αποτελεσματικό τρόπο.
"Πρέπει να είσαι πολύ αυστηρός σε ομαλούς καιρούς για να είσαι
ιδιαίτερα αποτελεσματικός σε περίοδο κρίση" δήλωσε, συμπληρώνοντας πως η οικονομία της Ευρωζώνης ανακάμπτει σύμφωνα με τις προβλέψεις της ΕΚΤ παρά κάποιες αβεβαιότητες και πως οι προοπτικές για σταθερότητα των τιμών ήταν ισορροπημένες χωρίς κίνδυνο πληθωρισμού ή αποπληθωρισμού.
Ακόμη ο Σμάγκι απέρριψε τα όσα λέγονται για "νομισματικό πόλεμο" μεταξύ των μεγάλων οικονομικών δυνάμεων, λέγοντας πως οι αρμόδιοι από διάφορες χώρες συνεργάζονται ήδη πάνω στο θέμα.
Για τα επόμενα χρόνια εντόπισε ένα κίνδυνο : "Ο κίνδυνος είναι μία αυταπάτη ότι η κρίση είναι κυκλική αντί δομικής και πως δεν θα έχει επίπτωση στη δυνητική ανάπτυξη των οικονομιών μας. Ο κίνδυνος σε αυτή την περίπτωση είναι να θεωρηθεί η παραδοσιακή νομισματική και δημοσιονομική πολιτική ότι είναι ικανές από μόνες τους να φέρουν πίσω την ανάπτυξη σε επίπεδα που ίσχυαν πριν τη κρίση" δήλωσε. "Αυτό θα προκαλούσε νέες ανισορροπίες που θα ξέσπαγαν αργά ή γρήγορα".
πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

Σελίδες