ΣΥΛΛΕΓΟΥΜΕ ΤΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ e-ΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΑΣ ΤΙΣ ΣΕΡΒΙΡΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΟΘΟΝΗ ΣΑΣ...

15/10/10

Τελεσίγραφο στις πολυεθνικές για μείωση των τιμών

Τελεσίγραφο στις πολυεθνικές να μειώσουν άμεσα τις τιμές έδωσε χθες ο υπουργός Ανάπτυξης Μιχάλης Χρυσοχοΐδης.
Ο υπουργός κατά τη διάρκεια της παρέμβασής του σε ανοικτή συζήτηση των εξαγωγέων σημείωσε πως υπάρχουν στοιχεία τα οποία δείχνουν ότι στην αγορά μας υπερτιμολογούνται προϊόντα μέχρι και 30% από ό,τι πωλούνται σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες.
Ακόμη, ανακοίνωσε πως εντός του επόμενου δεκαπενθήμερου θα τεθεί σε δημόσια διαβούλευση ο νέος αναπτυξιακός νόμος, ο οποίος θα περιλαμβάνει ειδικά μέτρα για τις εξαγωγικές επιχειρήσεις, καθώς και για τη νεανική επιχειρηματικότητα αλλά κι για την ανάπτυξη καινοτόμων δράσεων.
Ο κ. Χρυσοχοΐδης παρουσίασε ακόμη τις τέσσερις προτεραιότητες στις οποίες θα στηριχθεί η πολιτική του για την ενίσχυση της εξωστρέφειας των επιχειρήσεων και συγκεκριμένα τη στήριξη των εξαγωγικών επιχειρήσεων, την ενίσχυση της καινοτομίας και της ρευστότητας και τον έλεγχο της αγοράς.
Την ίδια ώρα, όπως έκανε γνωστό, στο τελικό στάδιο επεξεργασίας βρίσκεται το νομοσχέδιο για τη μετατροπή του ΤΕΜΠΜΕ σε Ελληνικό Ταμείο Επιχειρηματικότητας και Ανάπτυξης στο οποίο θα εισφερθούν 2 δισ. ευρώ από το ΕΣΠΑ, ενώ αναμένεται να κινητοποιήσει επιπλέον τραπεζικά κεφάλαια ύψους 3 δισ. ευρώ.
Στο πλαίσιο του ΕΤΕΑΝ εντάσσεται το "Εξοικονομώ κατ οίκον" το οποίο χρηματοδοτεί το αντίστοιχο πρόγραμμα και στο οποίο εισφέρθηκαν ήδη 460 εκατ. ευρώ από το ΕΣΠΑ και έγιναν προσφορές από 7 ελληνικές τράπεζες ύψους 500 εκατ. ευρώ.
Εξάλλου, εντός των επόμενων ημερών, μετά και την πρόσφατη συνάντηση των αρμόδιων υπουργών με την Ελληνική Ενωση Τραπεζών, αναμένεται να υπογραφούν οι γραπτές δεσμεύσεις από τις τράπεζες για τη διοχέτευση στην αγορά του 30% από τις εγγυήσεις που τους έχουν εκχωρηθεί από το Δημόσιο.
Σε ό,τι αφορά στο ΕΣΠΑ, ο υπουργός αναγνώρισε ότι δεν ανταποκρίνεται στις ανάγκες της εποχής και θα υπάρξουν δράσεις για την υπέρβαση της κρίσης με την αναμόρφωσή του στις αρχές του 2011.
πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

Σελίδες