ΣΥΛΛΕΓΟΥΜΕ ΤΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ e-ΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΑΣ ΤΙΣ ΣΕΡΒΙΡΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΟΘΟΝΗ ΣΑΣ...

16/10/10

ΟΛΠ - Cosco για Θριάσιο

Ανοίγει ο δρόµος για να διεκδικήσουν από κοινού ο ΟΛΠ και η Cosco το έργο του εµπορευµατικού σταθµού στο Θριάσιο Πεδίο, µια επένδυση ύψους 150 εκατ. ευρώ.
Οπως δήλωσε χθες ο πρόεδρος και διευθύνων σύµβουλος του ΟΛΠ Γιώργος Ανωµερίτης, σε συνάντηση που έγινε πριν από λίγες ηµέρες στο υπουργείο Υποδοµών, Μεταφορών και Δικτύων έγιναν δεκτές και οι 12 παρατηρήσεις που είχαν κάνει οι Κινέζοι σε ό,τι αφορά τα τεύχη του διαγωνισµού για την ανάπτυξη του Θριασίου, στον οποίο ως γνωστόν προγραµµατίζουν να συµµετάσχουν σε συµµαχία µε τον ΟΛΠ.

Σύµφωνα µε πληροφορίες, οι Κινέζοι είχαν εκφράσει τη διαφωνία τους για τον αποκλεισµό από τη χρηµατοδότηση του έργου τραπεζών από χώρες εκτός Ε.Ε., παράγραφος που εν τέλει προστέθηκε στο κείµενο της προκήρυξης και έτσι ανοίγει η πόρτα στις κινεζικές τράπεζες να συµµετέχουν.

Επίσης, οι Κινέζοι φέρεται να έχουν ζητήσει απαντήσεις για το αν θα
υπάρξει ελεύθερη ζώνη εµπορίου, ενώ ενδιαφέρονται και για τη δηµιουργία κέντρου µεταποίησης και µετασκευής.

Ο πρόεδρος του ΟΛΠ δεν διευκρίνισε ποια θα είναι η µετοχική σχέση της κοινοπραξίας, ενώ δήλωσε πως «στο εταιρικό σχήµα µπορούν και µετέχουν και άλλοι, εφόσον το επιθυµούν». Κατά τον ίδιο, το Θριάσιο έχει απορροφήσει κονδύλια 500 εκατ. ευρώ, ενώ αν δεν προχωρήσει η επένδυση θα πρέπει να επιστραφούν 150 εκατ. ευρώ στην Ε.Ε.

Οι επενδύσεις του ΟΛΠ
Ο κ. Ανωµερίτης αναφέρθηκε και στην πορεία των επενδύσεων του ΟΛΠ ανακοινώνοντας ότι σε δύο µήνες θα έχει ολοκληρωθεί στο Νέο Ικόνιο το car terminal (σταθµός υποδοχής εισαγοµένων αυτοκινήτων), που θα είναι το µεγαλύτερο της Ανατολικής Μεσογείου. Επιπλέον ο ΟΛΠ προχωρά στη δηµιουργία Πάρκου Φωτοβολταϊκών Συστηµάτων Ενέργειας, το οποίο αφορά σε πρώτη φάση εγκατάσταση σε 9 κτίρια του Οργανισµού. 
ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

Σελίδες