ΣΥΛΛΕΓΟΥΜΕ ΤΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ e-ΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΑΣ ΤΙΣ ΣΕΡΒΙΡΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΟΘΟΝΗ ΣΑΣ...

16/10/10

«Γραφειοκρατία και φόροι βλάπτουν την αγορά»

Έτοιμες να σταματήσουν την παραγωγική διαδικασία στην Ελλάδα και να μετατρέψουν τις εταιρίες τους σε εμπορικές, δηλώνουν πολυεθνικές που δραστηριοποιούνται στη χώρα μας.

Αιτία, οι πιέσεις που δέχονται για υπερβολική μείωση των τιμών των προϊόντων τους, τιμές που αυξάνονται - όπως επισημαίνουν - από άστοχους φόρους και τη γραφειοκρατία.

Από την πλευρά του ο υπουργός ανάπτυξης Μιχάλης Χρυσοχοΐδης κατηγορεί τις εταιρίες ότι πωλούν έως 30% ακριβότερα τα προϊόντα τους στην Ελλάδα σε σχέση με άλλες χώρες και προαναγγέλλει αυστηρές ποινές για όσες επιχειρήσεις παραβιάζουν τον ανταγωνισμό.

Στο μεταξύ, αγαθά και υπηρεσίες στη χώρα μας επιβαρύνονται από διάφορους
φόρους, όπως είναι τα εξής: ΦΠΑ, αγγελιόσιμο, έκτακτοι φόροι, έκτακτες εισφορές κερδών, φορολογία διανεμόμενων κερδών, αυξημένους φορολογικούς συντελεστές, λογαριασμούς ΔΕΚΟ.

«Να βγουν οι εταιρίες και να εξηγήσουν τους λόγους στους οποίους οφείλονται οι τιμές στα προϊόντα, ώστε να μην εισπράττουν τη μομφή του κόσμου» κάλεσε τις επιχειρήσεις η αντιπρόεδρος Εμπορικού Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιά Ελένη Κορωνάκη.

Σύμφωνα με στοιχεία οι πολυεθνικές που δραστηριοποιούνται στη χώρας έχουν χαμηλότερη κερδοφορία σε σχέση με την μητρική εταιρία σε Γερμανία και Ηνωμένο Βασίλειο
πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

Σελίδες