ΣΥΛΛΕΓΟΥΜΕ ΤΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ e-ΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΑΣ ΤΙΣ ΣΕΡΒΙΡΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΟΘΟΝΗ ΣΑΣ...

2/11/10

Επιμένει στο δίλημμα

Με επιμονή στο δίλημμα «ΠΑΣΟΚ ή εθνικές εκλογές» μπήκε χθες στην τελική ευθεία για την αναμέτρηση της 7ης Νοεμβρίου η κυβερνητική παράταξη. Το μήνυμα αυτό διατύπωσε πολλές φορές ο πρωθυπουργός κατά την ομιλία του στη Θεσσαλονίκη, που είχε κύριο στόχο να συσπειρώσει τους κομματικούς οπαδούς του στη συμπρωτεύουσα και να στηρίξει τους υποψηφίους του ΠΑΣΟΚ κ.κ. Μ. Μπόλαρη και Γ. Μπουτάρη, τους οποίους όλες οι δημοσκοπήσεις εμφανίζουν να υστερούν σημαντικά έναντι των υποψηφίων της Νέας Δημοκρατίας. Για τον λόγο αυτό ο κ. Παπανδρέου «αφιέρωσε» το μεγαλύτερο μέρος της ομιλίας του σε μία σφοδρή επίθεση προς τη Νέα Δημοκρατία, στην οποία μάλιστα επιχείρησε να αποδώσει και πρόθεση για αποσταθεροποίηση της πολιτικής κατάστασης της χώρας, αλλά και να της «χρεώσει» την «απειλή» των εκλογών. Παράλληλα, ο κ. Παπανδρέου εξαπέλυσε επίθεση και προς τα κόμματα της Αριστεράς, κατηγορώντας τα ότι εξυπηρετούν συντεχνιακά συμφέροντα και αντιμετωπίζουν αρνητικά τα πάντα.
Πέραν αυτού ο κ. Παπανδρέου προσπάθησε να εμφανιστεί καθησυχαστικός και αισιόδοξος για το μέλλον της χώρας και να τονώσει το ηθικό των στελεχών και των οπαδών τους, επικαλούμενος το «πατριωτικό τους καθήκον για τη σωτηρία της χώρας».
Ειδικότερα, κατά την ομιλία του ο κ. Παπανδρέου εξαπέλυσε δριμεία
επίθεση στη Νέα Δημοκρατία, λέγοντας, μεταξύ άλλων, ότι «βολεύονται και τρέφονται από τη μιζέρια, ζουν από αυτό, την έχουν κάνει επάγγελμα», πως θέλει να ανακόψει την πορεία εξόδου από την κρίση της χώρας, ότι δηλητηριάζει «ένα χρόνο τώρα, πότε με υπονοούμενα, πότε με πύρινες δηλώσεις, την ελληνική κοινωνία. Έτσι υπονομεύουν την εθνική μας προσπάθεια. Με αθλιότητες και εκβιαστικά διλήμματα».
Για τα κόμματα της Αριστεράς, τα κατηγόρησε ότι «έχουν βολευτεί με τα αθέμιτα προνόμια των μικρών μειοψηφιών και των συντεχνιών... Από τη μία αντιφάσκουν, από την άλλη το μόνο που ξέρουν είναι η άρνηση».
Τέλος, ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε σε αρκετά σημεία της ομιλίας του στο διακύβευμα των εκλογών της 7ης Νοεμβρίου, επαναλαμβάνοντας ουσιαστικά ότι εάν δεν είναι ικανοποιητικό για το ΠΑΣΟΚ το εκλογικό αποτέλεσμα είναι ανοιχτό το ενδεχόμενο των εθνικών εκλογών.
Όπως είπε χαρακτηριστικά, την 7η Νοεμβρίου αποφασίζουμε «αν προχωράμε σταθερά ή βάζουμε πάλι την Ελλάδα σε περιπέτειες».
πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

Σελίδες