ΣΥΛΛΕΓΟΥΜΕ ΤΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ e-ΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΑΣ ΤΙΣ ΣΕΡΒΙΡΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΟΘΟΝΗ ΣΑΣ...

2/11/10

Όχι κύριοι δεν σας κοροϊδέψαμε….

Ο Κλεισθένης γράφει στην  "Ιδεοπηγή".

Τα περισσότερα ιστολόγια τις τελευταίες μέρες, αναδημοσίευσαν άρθρα του ξένου τύπου, κυρίως Γερμανικού, ότι δήθεν η κυβέρνηση Σημίτη ξεγέλασε την ΕΕ και με ψεύτικα στοιχεία, κατόρθωσε να βάλει την  Ελλάδα στην ευρωζώνη. Μας περνάνε για ηλίθιους. «Εμ, μας κλέβουν, εμ, μας κοροϊδεύουν».

1ο) Έχει γραφτεί από πολλούς σχολιαστές ότι στην Ευρωζώνη μπήκαμε με πολιτική απόφαση και όχι επειδή πληρούσε η χώρα μας τα κριτήρια ένταξής της.

Την ώρα που ανακοινωνόταν ότι δεν θα γίνουμε δεκτοί στην Ευρωζώνη είχε ήδη αποφασιστεί η είσοδός μας. (Ήθελε ιδιαίτερη προσοχή το Σαρδόνιο χαμόγελο Σημίτη όταν γινόταν η ανακοίνωση).

2ο) Οι Ευρωπαίοι τεχνοκράτες ήξεραν πολύ καλύτερα ακόμη κι από τις κυβερνήσεις Σημίτη και Καραμανλή την κατάσταση της Ελληνικής οικονομίας, το τεράστιο χρέος και την αδυναμία της Ελλάδας να αποπληρώσει το χρέος. Παρόλα αυτά μας έβαλαν στην Ευρωζώνη και μας δάνειζαν φυσικά. (Γιατί; Αφού ήξεραν την αδυναμία αποπληρωμής;)

3ο) Η ιστορία με την γκόλντμαν σακς και την με το αζημίωτο βοήθειά της στην κυβέρνηση Σημίτη δηλαδή το μαγείρεμα του ελλείμματος δεν μπορούσε να περάσει απαρατήρητη απ’ τα τσακάλια των οίκων αξιολόγησης, της Γιούροστατ και τους άλλους μηχανισμούς ελέγχου των οικονομιών. (Ήταν η πρώτη χώρα που είχε «διευκολύνει» μ’ αυτό τον τρόπο; Ήταν η πρώτη φορά;)  


4ο) Η κυβέρνηση Καραμανλή κατάγγειλε την πλαστότητα των οικονομικών στοιχείων της κυβέρνησης Σημίτη, μπήκαμε σε επιτήρηση γι’ αυτό, κι όμως εξακολουθούσαν να μας δανείζουν. (Γιατί δεν έψαξαν τα οικονομικά στοιχεία αλλά δέχονταν ότι τους έστελνε η κυβέρνηση Καραμανλή; Τόσο πολύ εμπιστεύονταν τον Καραμανλή;)

5ο) Ήταν γνωστό στους Ευρωπαίους τεχνοκράτες (αφού με δική τους παραίνεση δόθηκαν επιδοτήσεις για την μετεγκατάσταση Ελληνικών επιχειρήσεων στα Βαλκάνια) ότι η εγχώρια παραγωγή θα μειωνόταν δραστικά και το εθνικό εισόδημα δεν θα είχε τη δυνατότητα πληρωμής τόκων και χρεών, παρόλα αυτά εξακολουθούσαν να μας δανείζουν. (Τι περίμεναν; Ανάπτυξη χωρίς επιχειρήσεις;)

6ο) Ήταν γνωστή στου Ευρωπαίους τεχνοκράτες η διάλυση της αγροτικής οικονομίας και η πτώση της εγχώριας αγροτικής παραγωγής συνέπεια φυσικά της λογικής των επιδοτήσεων και παρόλα αυτά μας δάνειζαν. (Τι νόμιζαν; Ότι η χώρα μας εισάγοντας αγροτικά προϊόντα από άλλες χώρες θα της περίσσευαν χρήματα για τα δάνεια;)

Τους ονομάζουμε κουτόφραγκους αλλά δεν είναι. Εθελοτυφλούσαν και αλληθώριζαν γιατί άλλα είχαν στο μυαλό τους. Η σημερινή κατάσταση πάντως είναι δημιούργημα των τεχνοτρομοκρατών Ελλήνων και ξένων σε συνεργασία με τους πολύ «επιτυχημένους» κυβερνήτες μας.

Το γιατί σκηνοθετήθηκε και εκτελέστηκε αυτό το έργο! Πολλοί πιστεύουν για τη υποδούλωση της χώρας στο διεθνές τοκογλυφικό κεφάλαιο που εξυπηρετούν η ΕΚΤ και το ΔΝΤ. Ακόμη πολλοί πιστεύουν ότι μ’ αυτή την τραγική κατάσταση της οικονομίας δεν θα έχουμε ισχυρή εξωτερική πολιτική και θα μας στοιχίσει και εθνικά. Το μέλλον θα δείξει τις πραγματικές επιδιώξεις όσων συντέλεσαν σ’ αυτό το έγκλημα κατά της Ελλάδας. Μέχρι στιγμής πάντως δεν έχει τιμωρηθεί κανείς.

Υπάρχουν και πολλοί που αδιαφορούν για το πώς θα τους χαρακτηρίσουν (τρελούς, γραφικούς, αντιευρωπαϊστές, κτλ ) που λένε να διαολοστείλουμε πολιτικάντηδες, τρομοτροϊκάνους  και σια να γυρίσουμε στη Δραχμή μας, να σφίξουμε τα δόντια και μόνοι μας με σκληρή προσπάθεια να σταθούμε όρθιοι πιθανώς φτωχοί αλλά ελεύθεροι. Ένας απ’ αυτούς είμαι κι εγώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

Σελίδες