ΣΥΛΛΕΓΟΥΜΕ ΤΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ e-ΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΑΣ ΤΙΣ ΣΕΡΒΙΡΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΟΘΟΝΗ ΣΑΣ...

2/11/10

ΡΟΥΜΠΙΝΙ: ΘΕΜΑ ΧΡΟΝΟΥ Η ΠΤΩΧΕΥΣΗ ΕΛΛΑΔΑΣ. ΚΑΘΥΣΤΕΡΕΙ ΓΙΑ ΔΙΑΣΩΣΗ ΕΥΡΩΖΩΝΗΣ!

Η πτώχευση της Ελλάδας είναι θέμα χρόνου, εκτιμά ο γνωστός οικονομολόγος Νουριέλ Ρουμπινί. Σε συνέντευξή του στο οικονομικό περιοδικό «Capital», σημειώνει ότι την περίπτωση της Ελλάδας «τα δεδομένα μιλούν μια πολύ καθαρή γλώσσα».
   Όπως αναφέρει, «ακόμη και αν οι Έλληνες υλοποιήσουν το δρακόντειο πρόγραμμα περικοπών, πράγμα για το οποίο πολύ αμφιβάλλω», το βάρος του χρέους, σύμφωνα με το ΔΝΤ, θα παραμείνει αισθητά πάνω από 100% του ΑΕΠ.
   Το παραμικρό εξωτερικό σοκ αρκεί για να καταστεί «ανεξέλεγκτο» το πρόβλημα του ελληνικού χρέους, εκτιμά.
   «Γι' αυτό, το ερώτημα που τίθεται για μένα δεν είναι εάν θα πτωχεύσει η Ελλάδα, αλλά μόνο το πότε», τονίζει ο κ. Ρουμπινί.
   Εκτιμά δε ότι ο ευρωπαϊκός μηχανισμός διάσωσης εκείνο που ενδεχομένως κάνει είναι «να καθυστερεί την κατάρρευση των ελληνικών ομολόγων, στην καλύτερη περίπτωση μέχρι  το χρονικό σημείο που οι υπόλοιπες χώρες της Ευρωζώνης θα είναι σε καλύτερη κατάσταση».

DAILY TELEGRAPH: ΕΛΕΓΧΟΜΕΝΗ ΧΡΕΟΚΟΠΙΑ! Η "ΔΙΑΣΩΣΗ" ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΕΓΙΝΕ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΠΕΝΔΥΤΕΣ!

   Την ανάγκη «ελεγχόμενης χρεοκοπίας» για την Ελλάδα, υποστηρίζει σε δημοσίευμα της, την Κυριακή, η βρετανική εφημερίδα Daily Telegraph.
   Στο δημοσίευμα προστίθεται ότι μια ελεγχόμενη πτώχευση με τον τρόπο που γίνεται συνήθως από το ΔΝΤ είναι ακριβώς αυτό που χρειάζεται η Ελλάδα.
   «Δεν έχει νόημα να βάλουμε την Ελλάδα πιο βαθιά σε ένα φαύλο κύκλο χρέους, αυξάνοντας το δημόσιο χρέος από το 115% του ΑΕΠ στην αρχή της "διάσωσης" στο 150% στο τέλος της δοκιμασίας», υπογραμμίζεται.
   «Το ελληνικό πακέτο επιτρέπει στις τράπεζες και τα funds να μεταφέρουν περίπου 150 δισ. ευρώ υποχρεώσεων στις κυβερνήσεις της ΕΕ, ή την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, ή το ΔΝΤ. Οι Έλληνες πολίτες υφίστανται τον πλήρη πόνο της λιτότητας με ψευδείς δικαιολογίες, χωρίς να τους προσφέρεται η θεραπεία της ελάφρυνσης του χρέους. Είναι στην πραγματικότητα μια διάσωση για τους επενδυτές» υποστηρίζεται.

E. ALTMAN: ΒΕΒΑΙΗ ΑΝΑΔΙΑΡΘΡΩΣΗ ΤΟΥ ΧΡΕΟΥΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΓΙΑ ΔΙΑΣΩΣΗ ΠΙΣΤΩΤΩΝ ΚΑΙ ΕΥΡΩΖΩΝΗΣ!

   O Νίκος Χρυσολωράς, εξασφάλισε  μια πολύ ενδιαφέρουσα συνέντευξη από τον Εντ Άλτμαν, η οποία αφορά κατά κύριο λόγο το ελληνικό χρέος. Αυτή η μεστή συνέντευξη, πολύ πιο ενδιαφέρουσα από τον ανούσιο «κυνοκαυγά» που ξέσπασε το Σαββατοκύριακο, με αφορμή τις δηλώσεις Πάγκαλου, θέτει το θέμα της επικείμενης αναδιάρθρωσης υπό την αιγίδα και για τα συμφέροντα των πιστωτών (!),  στις πραγματικές του διαστάσεις! 
    Κυρίως οι προσεκτικοί αναγνώστες της συνέντευξης, η οποία δημοσιεύτηκε στην Καθημερινή της Κυριακής της 31ης Οκτωβρίου, θα αντιληφθούν ότι οι διαπραγματεύσεις, αν όχι και οι διαδικασίες, αναδιάρθρωσης βρίσκονται σε προχωρημένο στάδιο και η απόληξή τους συνδέεται εύλογα από τους κύκλους της τρόικα με τη βελτίωση της θέσης των χωρών του ευρωπαϊκού Νότου, ώστε να αποφευχθεί από την αναδιάρθρωση ενδεχόμενο «ντόμινο» κλυδωνισμών που θα προκαλέσει γενικότερους κινδύνους στην Ευρωζώνη!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

Σελίδες