ΣΥΛΛΕΓΟΥΜΕ ΤΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ e-ΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΑΣ ΤΙΣ ΣΕΡΒΙΡΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΟΘΟΝΗ ΣΑΣ...

26/11/10

Εμφάνιση Πυρήνων με μανιφέστο

Προκήρυξη ανάληψης ευθύνης για τις επιθέσεις με παγιδευμένα δέματα ανήρτησαν, όπως είχαν προαναγγείλει στις πρόσφατες επιστολές τους, στο διαδίκτυο τα ασύλληπτα μέλη της «Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς». (Μπορείτε να διαβάσετε την προκήρυξη εδώ). Στο πολυσέλιδο κείμενό τους επιχειρηματολογούν πάνω στην επιλογή των 14 στόχων που επέλεξαν κάνοντας εκτενή αναφορά σε ομοϊδεάτες τους, σε όλο τον κόσμο.

Αναφερόμενοι, για παράδειγμα, στην Ιταλική FAI γράφουν «στέλνουμε στους συντροφικούς μας χαιρετισμούς και ένα νεύμα σύμπραξης στους εξεγερσιακούς συντρόφους της άτυπης αναρχικής ομοσπονδίας της Ιταλίας».

Στο κείμενο της προκήρυξης περιλαμβάνονται αντίστοιχες αναφορές σε ομάδες που δραστηριοποιούνται στην επικράτεια του Μεξικό (Praxedis G.Guerrero Autonomous Cells for Immediate Revolution και την Insurrectionalist Earth Liberation Front), την Αργεντινή ( Luciano Arruga Brigata), τη Γαλλία (Action Direct).

Επιπλέον, αναφέρονται ονομαστικά σε αναρχικούς «συντρόφους» τους, όπως ο Gabriel Pombo da Silva που κρατείται στις φυλακές της Γερμανίας, ο Marco Camenish που κρατείται σε φυλακές της Ελβετίας ή ο Thomas Meyer Falk που κρατείται σε φυλακές της Γερμανίας.

Τέλος, η απόδοση τιμών ολοκληρώνεται με αναφορά στον νεαρό Γιάννη Σκουλούδη, που συνελήφθη στις 13 Οκτωβρίου για τον εμπρησμό αυτοκινήτων της ΔΕΗ στη Θεσσαλονίκη και τον προφυλακισμένο για συμμετοχή στη «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς» Παναγιώτη Μασούρα.

Στόχος των μελών της οργάνωσης όπως αναλύεται στο κείμενο της προκήρυξης είναι «η συγκρότηση ενός αντιεξουσιαστικού διεθνούς δικτύου αντάρτικων ομάδων και αυτόνομων ατομικοτήτων (...) Μέσα στους επόμενους μήνες, η επιθυμία μας αυτή θα επισφραγιστεί με την παρουσίαση ενός ολοκληρωμένου διεθνούς καλέσματος.Προς το παρόν στέλνουμε το χαιρετισμό μας στους φίλους, στους γνωστούς, και στους άγνωστους συντρόφους που οργανώνονται και πράττουν μέσα από την ατομικότητα τους και τις αντάρτικες ομάδες».

Σε άλλη ενότητα του κειμένου υπό τον τίτλο «Η μέρα που δεν γύρισαν όλοι», ο συντάκτης της προκήρυξης κάνει αναφορά στους Γεράσιμο Τσάκαλο και Παναγιώτη Αργυρού.

Εκεί, τα μέλη της οργάνωσης επιτίθενται και απειλούν την υπάλληλο της εταιρείας courier που ειδοποίησε την Αστυνομία και υποστηρίζουν ότι σκοπίμως επέλεξαν να χρησιμοποιήσουν ελάχιστη εκρηκτική ύλη "αντί της ισχυρής εκρηκτικής ύλης που έχουμε αποθηκευμένη".

Στην αρχή του κειμένου τους παραθέτουν απόσπασμα του Μauricio Morales (αντάρτη πόλης που σκοτώθηκε στη Χιλή) και αυτοπροσδιορίζονται ως κομμάτι της μαχητικής αναρχίας «του νέου αντάρτικου πόλης που ασκεί αδιάκοπη ένοπλη κριτική στην τυραννία των από πάνω όσο και στους συμβιβασμούς των από κάτω».

Επίσης, προσπαθούν να επιχειρηματολογήσουν πάνω στο ότι δεν έρχονται σε ρήξη μόνο με το κράτος αλλά και με την κοινωνία.

Τέλος, σε «ανακοίνωση για τους συλληφθέντες συντρόφους μας» προχωρούν σε διαχωρισμό λέγοντας ότι στο εξής οι καταζητούμενοι για συμμετοχή στην οργάνωση θα αποτελούν τον Παράνομο Τομέα της Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς, ενώ οι προφυλακισμένοι για την ίδια υπόθεση που έχουν αναλάβει την πολιτική ευθύνη (Αργυρού, Τσάκαλος, Χατζημιχελάκης) θα αποτελούν τον δεύτερο τομέα των Φυλακισμένων Μελών της Οργάνωσης.

ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

Σελίδες