ΣΥΛΛΕΓΟΥΜΕ ΤΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ e-ΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΑΣ ΤΙΣ ΣΕΡΒΙΡΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΟΘΟΝΗ ΣΑΣ...

25/11/10

ΡΩΣΟ - ΚΙΝΕΖΙΚΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΚΟΡΥΦΗΣ ΣΤΗΝ ΑΓΙΑ ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗ

Στη συνάντηση που είχαν χθές  στην Αγία Πετρούπολη ο Ρώσος πρωθυπουργός Vladimir Putin και ο Κινέζος ομόλογος του Wen Jiabao, αποφάσισαν την παύση του δολαρίου στις διμερείς εμπορικές σχέσεις των δύο χορών. Αντί του δολαρίου, οι δύο πλευρές θα χρησιμοποιούν τα δικά τους νομίσματα. Αυτό υποστηρίζει η ''Chinadaily'', δημοσιεύοντας δηλώσεις Kινέζων αναλυτών, οι οποίοι τονίζουν ότι στόχος της κίνησης αυτής είναι η ενίσχυση των οικονομιών των δύο χωρών και όχι η πρόκληση «ζημιάς» στο δολάριο.
«Όσον αφορά τη διευθέτηση του μεταξύ μας εμπορίου, αποφασίσαμε να χρησιμοποιούμε τα δικά μας νομίσματα», δήλωσε ο Putin σε κοινή  συνέντευξη τύπου του με τον Wen. O Ρώσος πρόεδρος σημείωσε επίσης, ότι η χειροτέρευση των οικονομικής κρίσης ανά τον κόσμο τους οδήγησε να προβούν σε αυτή την απόφαση.
Παράλληλα οι δύο πλευρές υπόγραψαν δώδεκα συμφωνίες στους τομείς, της ενέργειας, της αεροπορίας, της κατασκευής σιδηροδρόμων, των τελωνείων, την προστασία πνευματικής ιδιοκτησίας και τον πολιτισμό.
Σύμφωνα με τον Putin, η συμφωνία για την ενέργεια προβλέπει την αγορά δύο
ρωσικών πυρηνικών αντιδραστήρων από το κινεζικό πυρηνικό εργοστάσιο Tianwan. Πρόκειται για τις πιο εξελιγμένες πυρηνικές εγκαταστάσεις στην Κίνα.
Ο Putin σημείωσε ότι οι πωλήσεις των φυσικών πόρων της Ρωσίας στην Κίνα θα πρέπει να αυξηθούν. Αλλά όπως έχει αποδειχθεί μέχρι στιγμής, η τιμή φαίνεται να είναι το σημείο που «κολλάνε» οι δύο χώρες.
Ο Wen από πλευράς του δήλωσε, ότι το Πεκίνο προτίθεται να επισπεύσει την συνεργασία με την Μόσχα στην Νοτιοανατολική Ασία, την Κεντρική Ασία και στην περιοχή της Ασίας-Ειρηνικού, καθώς και σε μείζονος σημασίας διεθνείς οργανισμούς και μηχανισμούς. Επιδιώκοντας όπως χαρακτηριστικά είπε, μία «δίκαιη και λογική νέα τάξη» στη διεθνή πολιτική σκηνή και την οικονομία.

 ''Chinadaily'' και για την Ελλάδα: ''Αntinews''
 πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

Σελίδες