ΣΥΛΛΕΓΟΥΜΕ ΤΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ e-ΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΑΣ ΤΙΣ ΣΕΡΒΙΡΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΟΘΟΝΗ ΣΑΣ...

7/1/11

Πρωινό με λαθρομετανάστευση



Τα σχέδια για την ανέγερση φράκτη στον Έβρο και η στάση της Τουρκίας στο ζήτημα της λαθρομετανάστευσης θα συζητηθούν στη συνάντηση Παπανδρέου-Ερντογάν στο Ερζερούμ. Τι ζητά η Τουρκία για να υπογράψει τη συμφωνία επανεισδοχής. Το Αιγαίο και οι υπερπτήσεις αεροσκαφών

Στην ετήσια σύνοδο των Τούρκων πρεσβευτών, στο Ερζερούμ, θα παραστεί σήμερα ο πρωθυπουργός. Στο περιθώριο της συνόδου, ο κ. Παπανδρέου θα έχει συνάντηση με τον Τούρκο ομόλογό του Ταγίπ Ερντογάν.
Ο πρωθυπουργός έφτασε αργά χθες το βράδυ στην ακριτική πόλη της Ανατολίας, όπου τον υποδέχθηκε ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, Αχμέτ Νταβούτογλου.
Σήμερα, ο Γιώργος Παπανδρέου θα πάρει πρωινό με τον Ταγίπ Ερντογάν και στο επίκεντρο της συζήτησης θα βρεθεί το σχέδιο της κυβέρνησης για την ανέγερση φράκτη στον Έβρο, αλλά και η αρνητική στάση της Τουρκίας ως προς την εφαρμογή του Πρωτόκολλου Επανεισδοχής, που έχει υπογράψει με την Ελλάδα.
Στη διαπραγμάτευση Τουρκίας-ΕΕ, για να υπογραφεί σχετική συμφωνία, η Άγκυρα ζητά ως αντάλλαγμα την άρση θεωρήσεων για τους Τούρκους πολίτες στη ζώνη Σένγκεν, αίτημα που στηρίζει η Ελλάδα, αλλά είναι αρνητικές αρκετές χώρες της ΕΕ.
Κατά τη συνάντηση Παπανδρέου-Ερντογάν, αναμένεται επίσης να συζητηθεί και η πορεία των διερευνητικών επαφών στο Αιγαίο, ενώ όπως αναφέρει η εφημερίδα "Τα Νέα", ο πρωθυπουργός θα θέσει και το θέμα των συνεχιζόμενων τουρκικών προκλήσεων με υπερπτήσεις αεροσκαφών.
Ο Τούρκος υπουργός Επικρατείας, Εγκεμέν Μπαγίς, επικεφαλής των διαπραγματεύσεων για την Ε.Ε., ανέφερε πως η απόφαση για κατασκευή τείχους στα ελληνοτουρκικά σύνορα δε στρέφεται κατά των Τούρκων πολιτών, αλλά είναι ένα μέτρο για τους πολίτες τρίτων χωρών.
Η σύνοδος των Τούρκων πρέσβεων
Στη συνέχεια, ο κ. Γ. Παπανδρέου, αναμένεται να μιλήσει στη συνάντηση των Τούρκων πρέσβεων που γίνεται στο Ερζερούμ, με τη συμμετοχή 180 πρέσβεων. Στόχος της σύσκεψης είναι ο συντονισμός των πρέσβεων που εκπροσωπούν την Τουρκία στο εξωτερικό, ενώ γίνεται ανταλλαγή απόψεων μεταξύ τεχνοκρατών και πολιτικής εξουσίας .
Η παρουσία του κ. Γ. Παπανδρέου στη συνάντηση αυτή κρίνεται, εκ των προτέρων, ιδιαίτερα σημαντική από όλους τους σχολιαστές στην Τουρκία.
"Το γεγονός αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό, ανεξάρτητα από το τι θα συζητήσει ο Έλληνας πρωθυπουργός με τον Τούρκο ομόλογό του", λέει στο τηλεοπτικό δίκτυο NTV ο διπλωματικός σχολιαστής, Τζενκίς Τσαντάρ.
Η πρόσκληση στον Έλληνα πρωθυπουργό, αποτελεί ανταπόδοση της προσκλήσεως που είχε απευθύνει ο Γ. Παπανδρέου στον Τ. Ερντογάν, πριν δύο μήνες, για να συμμετάσχει σε διεθνή οικολογική συνάντηση στην Αθήνα.
Τέλος, οι δύο πρωθυπουργοί θα εγκαινιάσουν τους διεθνείς χειμερινούς αθλητικούς αγώνες των πανεπιστημιακών ομάδων, στους οποίους συμμετέχουν ομάδες από πανεπιστήμια 75 χωρών.
ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

Σελίδες