ΣΥΛΛΕΓΟΥΜΕ ΤΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ e-ΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΑΣ ΤΙΣ ΣΕΡΒΙΡΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΟΘΟΝΗ ΣΑΣ...

7/1/11

Έλεγχοι και στην Ελλάδα



Δειγματοληπτικοί έλεγχοι σε αβγά και κρέατα στα σούπερ μάρκετ πραγματοποιεί ο ΕΦΕΤ, μετά το διατροφικό σκάνδαλο με διοξίνη που ξέσπασε στη Γερμανία. Μολυσμένα αβγά έχουν εξαχθεί σε χώρες της ΕΕ. Οι κίνδυνοι της διοξίνης


Απρόσμενη τροπή παίρνει το διατροφικό σκάνδαλο με τα μολυσμένα με διοξίνη ζωικά λίπη στη Γερμανία. Αν και αρχικά υπήρξαν διαβεβαιώσεις ότι δεν είχαν εξαχθεί σε χώρες της ΕΕ, τα δεδομένα άλλαξαν, καθώς αβγά με διοξίνη εντοπίστηκαν στην Ολλανδία.

Επίσης, 14 τόνοι αβγών έχουν φτάσει στη Βρετανία και χρησιμοποιήθηκαν σε βιομηχανοποιημένα τρόφιμα.
Στη Γερμανία χιλιάδες φάρμες έχουν σφραγιστεί,  καθώς διαπιστώθηκε ότι τα επίπεδα διοξίνης ήταν πολύ υψηλά, ενώ μέχρι στιγμής άγνωστο παραμένει το πώς μολύνθηκαν τα ζωικά λίπη.
Ο Ενιαίος Φορέας Ελέγχου Τροφίμων (ΕΦΕΤ), διεξάγει δειγματοληπτικούς ελέγχους στα σούπερ μάρκετ της Ελλάδας, εξετάζοντας αβγά και κρέας, ώστε να διαπιστωθεί αν η διοξίνη έφτασε και στη χώρα μας.
Ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λοβέρδος, έδωσε εντολή να εξεταστούν από τον ΕΦΕΤ, όλα τα σχετικά προϊόντα που έχουν εισαχθεί στην Ελλάδα, μέχρι στιγμής όμως δεν έχει εντοπιστεί κάτι ύποπτο.
Σύµφωνα µε τον Παγκόσµιο Οργανισµό Υγείας (ΠΟΥ), ο ανθρώπινος οργανισµός εκτίθεται στις διοξίνες κυρίως µέσω της διατροφής (µε την κατανάλωση κρέατος, γαλακτοκοµικών προϊόντων και ψαριών).
Η διοξίνη είναι ιδιαίτερα τοξική, όταν λειτουργεί σωρευτικά, καθώς επηρεάζει το το ανοσοποιητικό και το ενδοκρινολογικό σύστηµα, την ανάπτυξη του νευρικού συστήµατος αλλά και του αναπαραγωγικού.
ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

Σελίδες