ΣΥΛΛΕΓΟΥΜΕ ΤΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ e-ΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΑΣ ΤΙΣ ΣΕΡΒΙΡΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΟΘΟΝΗ ΣΑΣ...

23/1/11

Με τα λεφτά των άλλων



Εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ για γάλα, κοστούμια, ταγέρ, συσκευές, μέχρι και μπάλες, αξίωναν μανδαρίνοι του δημοσίου σχεδιάζοντας διαγωνισμούς. Δείτε τα τεράστια ποσά που ξοδεύονταν εν αγνοία του ελληνικού λαού
Ενδεικτικές για το τι συνέβαινε στο παρελθόν είναι οι αποκαλύψεις σχετικά με τις δημόσιες προμήθειες και τα έξοδα σε υπουργεία και δημόσιες υπηρεσίες.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του "Έθνους της Κυριακής", εν μέσω κρίσης στελέχη της κρατικής μηχανής με εμπειρία σε κωδικούς και διαγωνισμούς συνέχιζαν μέχρι πρόσφατα το πάρτι με τα χρήματα των φορολογουμένων, εκμεταλλευόμενοι τις τρύπες του συστήματος.
Όπως αναφέρει η εφημερίδα τα στελέχη αυτά σχεδίαζαν την υλοποίηση διαγωνισμών, με κόστη και τιμές που προκαλούν ίλιγγο, ειδικά αν σκεφθεί κανείς την οικονομική κατάσταση της χώρας και τις θυσίες στις οποίες έχουν υποβληθεί μισθωτοί και συνταξιούχοι. Μεγάλο μέρος αυτών των ποσών κατέληγε σε ιδιωτικές τσέπες, αφού είναι ολοφάνερο ότι οι απαιτήσεις ήταν "φουσκωμένες" για ευνόητους λόγους
Έτσι μεταξύ άλλων ζητήθηκαν: 
*600.000 χιλιάδες ευρώ για μίσθωση 30 φωτοαντιγραφικών και 2.300.000 ευρώ για μηχανήματα ασύρματης επικοινωνίας (κινητά κλπ).
*500.000 χιλιάδες ευρώ 1 μηχανή κοπής χλοοτάπητα.
*3.000.000 ευρώ για 2.000 κινητές μπασκέτες, 2.500.000 ευρώ για 2.000 εστίες ποδοσφαίρου πέντε επί πέντε και 3.200.000 για μπάλες!
Επίσης, οι επιτήδειοι ετοίμαζαν διαγωνισμούς για κοστούμια και ταγέρ που βάσει των υπολογισμών θα κόστιζαν 300.000 ευρώ, ενώ υπήρξαν δήμοι, που ζητούσαν ποσά από 80.000 ευρώ έως 110.000 ευρώ μονάχα για τα φωτάκια.
Σε καταχρεωμένη ΔΕΚΟ υπολόγιζαν περίπου 2.000.000 ευρώ για γάλα, στολές και μελάνια για τους εκτυπωτές!
Σε άλλη ΔΕΚΟ παρτίδες συμπυκνωμένου γάλακτος είχαν κοστολογηθεί 130.000 ευρώ, ενώ ζητούσε ακόμα 120.000 ευρώ για ρούχα και 2.520.000 ευρώ για συσκευές.
Ανάλογα παραδείγματα υπάρχουν για ΔΕΚΟ και υπηρεσίες σε όλο τον δημόσιο τομέα και δίνουν μια εξήγηση κυρίως για το τι συνέβαινε εδώ και πολλά χρόνια.
Μετά από αυτές τις διαπιστώσεις, έγινε παρέμβαση των υπουργείων Ανάπτυξης και Οικονομικών, ενώ σύμφωνα με Προεδρικό Διάταγμα "ουδεμία προμήθεια προκηρύσσεται αν δεν υπάρχει δέσμευση της αντίστοιχης πίστωσης".
Για άλλη μια φορά βεβαίως λαμβάνονται μέτρα κατόπιν εορτής, καθώς η ζημιά έχει γίνει και είναι ανεπανόρθωτη.
ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

Σελίδες