23/1/11

Άδοξο τέλος για τον Ιρλανδό "Κουίσλινγκ" που έφερε ΔΝΤ και τρόϊκα

ImageΤο ΔΝΤ και η τρόϊκα φαίνεται ότι στην Ιρλανδία δεν γίνονται εύκολα δεκτοί, αντίθετα με την Ελλάδα οι πολίτες της οποίες έχουν δεχθεί τον ζυγό στον τράχηλο: Ο Ιρλανδός πρωθυπουργός Μπράιαν Κόουεν δήλωσε ότι παραιτείται από την ηγεσία του κυβερνώντος κόμματος Fianna Fail, αλλά θα παραμείνει στην πρωθυπουργία μέχρι τις 11 Μαρτίου που θα διεξαχθούν βουλευτικές εκλογές.
Συγκεκριμένα ανέφερε: «Αποφάσισα από μόνος μου να παραιτηθώ από πρόεδρος του Fianna Fail και ηγέτης του» είπε ο Κόουεν σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε σε ξενοδοχείο του Δουβλίνου.
Η εξέλιξη αυτή ήταν αναμενόμενη μετά από την αποτυχημένη απόπειρα ανασχηματισμού, η οποία την Πέμπτη λίγο έλειψε να ρίξει την κυβέρνηση και η οποία ανάγκασε τον πρωθυπουργό να προκηρύξει πρόωρες βουλευτικές εκλογές.
Ο ίδιος είπε ότι αναμένει πως η κυβέρνηση θα κερδίσει την ψήφο εμπιστοσύνης την επόμενη εβδομάδα στο κοινοβούλιο παρά την απόφασή του να παραιτηθεί από την ηγεσία του κυβερνώντος κόμματος και εξέφρασε την ελπίδα ότι: «η κυβέρνηση θα συνεχίσει να κυβερνά τη χώρα».
Το Fianna Fail θα εκλέξει νέο ηγέτη την επόμενη εβδομάδα με εσωκομματική ψηφοφορία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

Σελίδες