17/1/11

Ηχηρό "ναι" στο φράχτηΥπέρ της κατασκευής του φράχτη 12,5 χιλιομέτρων στον Έβρο τάσσεται η κοινή γνώμη, ως μέτρο διακοπής της εισροής μεταναστών στην Ελλάδα. Αποτελέσματα δημοσκόπησης της Public Issue


Υπέρ της κατασκευής του φράχτη 12,5 χιλιομέτρων στον Έβρο τάσσεται η κοινή γνώμη, ως μέτρο διακοπής της εισροής μεταναστών στην Ελλάδα, ενώ 6 στους 10 Έλληνες βλέπουν θετικά το μέτρο της κυβέρνησης.
Σύμφωνα με τα αποτελέσματα έρευνας με τίτλο «Η κοινή γνώμη απέναντι στο τείχος του Έβρου» που διενήργησε η Public Issue για την «Καθημερινή της Κυριακής», προκύπτει πως οι πολίτες θεωρούν ότι είναι αναγκαίο η χώρα μας να προχωρήσει στη λήψη μέτρων για την αντιμετώπιση του προβλήματος.
Μάλιστα, όσον αφορά την κατασκευή του φράχτη στα σύνορα με την Τουρκία στον Έβρο, το 55% των ερωτηθέντων απαντά ότι πρόκειται για ένα από τα μέτρα που μπορούν να εμποδίσουν το μεταναστευτικό ρεύμα προς την Ελλάδα.
Υπέρ της κατασκευής του φράχτη τοποθετείται η πλειοψηφία των ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ (51%), μεγάλο ποσοστό των ψηφοφόρων της Ν.Δ. (37%), ενώ σύμφωνος εμφανίζεται και ένας στους τέσσερις ψηφοφόρους των κομμάτων της Αριστεράς.
Ενδεικτικό της ευρείας συζήτησης που γίνεται για το θέμα είναι το στοιχείο πως το 87% δηλώνει ότι έχει ακούσει ή διαβάσει κάτι σχετικά. Μάλιστα, το 51% των πολιτών δηλώνει ότι είναι πολύ ή αρκετά ενημερωμένο σχετικά.
Η πανελλαδική έρευνα της Public Issue πραγματοποιήθηκε το διήμερο 12 - 13 Ιανουαρίου, περίπου δύο εβδομάδες μετά την αρχική γνωστοποίηση των προθέσεων της κυβέρνησης για ανέγερση του φράχτη.
ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

Σελίδες