ΣΥΛΛΕΓΟΥΜΕ ΤΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ e-ΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΑΣ ΤΙΣ ΣΕΡΒΙΡΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΟΘΟΝΗ ΣΑΣ...

14/1/11

Πανάκριβη καθυστέρηση





Στην Ελλάδα αναφέρεται μεταξύ άλλων το νέο βιβλίο του πρώην πρωθυπουργού της Βρετανίας Γκόρντον Μπράουν. Σημειώνει ότι η η καθυστέρηση στη λήψη μέτρων από την κυβέρνηση εκτόξευσε το κόστος αποφυγής της χρεοκοπίας σε δυσθεώρητα ύψη
Επιχειρήματα στην κριτική της Νέας Δημοκρατίας για την οικονομική πολιτική της κυβέρνησης, αναμένεται να δώσει το νέο βιβλίο του πρώην πρωθυπουργού της Βρετανίας Γκόρντον Μπράουν.

Ο Γκόρντον Μπράουν, κάνει λόγο για καθυστέρηση στη λήψη μέτρων που συνετέλεσαν στην αύξηση του κόστους αποφυγής της χρεοκοπίας από τα 30 δισεκατομμύρια στα 120 δισεκατομμύρια ευρώ.
Οι ισχυρισμοί που περιέχει το βιβλίο του με τίτλο "Πέρα από το κραχ", αναμένεται να προσθέσουν βέλη στη φαρέτρα του Αντώνη Σαμαρά που έχει υποστηρίξει ότι η καθυστέρηση των μεταρρυθμίσεων τους πρώτους μήνες, μετά τις εκλογές, οδήγησε την Ελλάδα στο ΔΝΤ
"Οι ευρωπαϊκές εγγυήσεις είναι το θεμέλιο της διάσωσης της Ελλάδας το 2010. Θεωρώ ότι ο Γιώργος Παπανδρέου, ο Έλληνας Πρωθυπουργός, είχε το θάρρος να λάβει τις δυσκολότερες των αποφάσεων και να εφαρμόσει τα σκληρότερα των μέτρων. Αλλά πρέπει να εξασφαλίσουμε ότι λαμβάνει τις καλύτερες δυνατές συμβουλές" επισημαίνει ο Γκόρντον Μπράουν.
Σημειώνει επίσης ότι εξαιτίας των καθυστερήσεων στις αποφάσεις για να βοηθηθεί η Ελλάδα, το κόστος της αποφυγής της χρεοκοπίας ανήλθε από τα 30 στα 120 δισεκατομμύρια ευρώ.
"Αυτές οι εγγυήσεις δεν εξαλείφουν τα ίδια τα χρέη, αντιμετωπίζουν μόνο τις συνέπειες, όχι την αιτία. Μια δανειακή εγγύηση δεν μπορεί από μόνη της να επιλύσει ένα πρόβλημα υπερχρέωσης. Με άλλα λόγια δεν μπορείς να εξαλείψεις ένα πρόβλημα αξιόχρεου ταξινομώντας το ως πρόβλημα ρευστότητας", σημειώνει σε άλλο σημείο του βιβλίου.
Μη γνωρίζοντας, όπως σημειώνει, το κατά πόσο είναι εφικτό να επιστρέψει η Ελλάδα στην ανάπτυξη χωρίς μια αναπροσαρμογή του χρέους, σημείωσε πως πρέπει να θυμόμαστε ότι η άλλη πλευρά του νομίσματος του ελληνικού δανεισμού είναι ότι τα λεφτά τα δάνεισαν γερμανικές, γαλλικές, ιταλικές και άλλες ευρωπαϊκές τράπεζες.
"Η έκθεση των γερμανικών τραπεζών στην Ελλάδα είναι περίπου 50 δισεκατομμύρια δολάρια, ενώ η γαλλική έκθεση είναι 75 δισεκατομμύρια δολάρια. Συνεπώς, η ανησυχία εκτείνεται πολύ πιο πέρα από την ικανότητα της Ελλάδας να πληρώσει", επισημαίνει.
ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

Σελίδες