ΣΥΛΛΕΓΟΥΜΕ ΤΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ e-ΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΑΣ ΤΙΣ ΣΕΡΒΙΡΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΟΘΟΝΗ ΣΑΣ...

14/1/11

Φόβος για κοινωνική σύγκρουση




Μεγαλώνει η απαισιοδοξία των πολιτών για το μέλλον της χώρας, σύμφωνα με το πρώτο βαρόμετρο της Public Issue για το 2011. Έντονη ανησυχία για τις θέσεις εργασίας και τους μισθούς
Ένταση των κοινωνικών συγκρούσεων, ενίσχυση των αντιδράσεων, αποδυνάμωση της θέσης της Ελλάδας στη διεθνή οικονομία, αλλά και ανησυχία για το μέλλον των μισθών,
θέσεων εργασίας και αποπληρωμής του εθνικού χρέους αποτελούν τη γνώμη των πολιτών, σύμφωνα με με τα συμπεράσματα του πρώτου βαρόμετρου για το 2011, της Public Issue για το ΣΚΑΪ.
Αναλυτικά, το 67% των ερωτηθέντων εκτιμά ότι η διεθνής ισχύς της χώρας περιορίστηκε δραστικά, ενώ το 84% προβλέπει ότι θα γίνουν αρκετές απεργίες και κινητοποιήσεις το επόμενο διάστημα, σαν αντίδραση στα μέτρα λιτότητας που επιβάλλει το δανειακό μνημόνιο.
Η σφυγμομέτρηση της κοινής γνώμης καταγράφει ακόμη τη γενική δυσφορία των ερωτηθέντων για την κυβέρνηση και αντιπολίτευση, καθώς μόνο το 20% δηλώνει ικανοποιημένο από τη λειτουργία της κυβέρνησης.
Μόλις το 9% πιστεύει στην ορθή πολιτική πρακτική που ακολουθεί η αντιπολίτευση.
Ως προς την εκτίμηση εκλογικής επιρροής το ΠΑΣΟΚ, παρότι έχει χάσει σημαντικό ποσοστό της δύναμής, συγκεντρώνει 38,5% και ακολουθούν: η ΝΔ με 30,5%, το ΚΚΕ με 10,5%, ο ΛΑΟΣ με 5,5%, ο ΣΥΡΙΖΑ με 6%, οι Οικολόγοι με 2,5%, η Δημοκρατική Αριστερά με 2% και η Δημοκρατική Συμμαχία με 2%.
Στην ερώτηση για τον καταλληλότερο πρωθυπουργό, ο Γιώργος Παπανδρέου συγκεντρώνει το 41% των ερωτηθέντων, έναντι 19% του Αντώνη Σαμαρά και με τον κανένα να επιλέγεται από το 37%.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

Σελίδες