ΣΥΛΛΕΓΟΥΜΕ ΤΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ e-ΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΑΣ ΤΙΣ ΣΕΡΒΙΡΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΟΘΟΝΗ ΣΑΣ...

26/1/11

Η βενζίνη «ισοπεδώνει» τον οικογενειακό προϋπολογισμό


Νέα αύξηση στην τιμή της βενζίνης. Αβάσταχτο το κόστος κίνησης για τον μέσο Έλληνα. Μέρα με τη μέρα, «τσακίζεται» ο οικογενειακός προϋπολογισμός από τη νέα «εκτόξευση» της τιμής των καυσίμων.
Η βενζίνη «ισοπεδώνει» τον οικογενειακό προϋπολογισμό
Αύξηση της τάξης του 1,5 λεπτού το λίτρο καταγράφηκε την προηγούμενη εβδομάδα, με τη μέση τιμή της αμόλυβδης να «σκαρφαλώνει» στο 1,635 ευρώ, σύμφωνα με τα στοιχεία του Παρατηρητηρίου Τιμών.

Συνεχώς αυξανόμενη όμως είναι και η τιμή του πετρελαίου θέρμανσης, δημιουργώντας ολοένα και περισσότερα προβλήματα σε ευαίσθητες περιοχές που αντιμετωπίζουν την «επέλαση» του χιονιά.
Οι υψηλότερες τιμές της αμόλυβδης καταγράφονται στην Κεφαλλονιά (1,823 ευρώ) και την Κρήτη, ενώ οι νομοί Θεσσαλονίκης, Αθήνας και η Δυτική Αττική είναι οι φθηνότεροι, με τις τιμές να ξεκινούν από 1,509 ευρώ.
Από την αρχή του χρόνου, δηλαδή σε λιγότερο από τριάντα μέρες, η αμόλυβδη έχει «πάρει» πάνω από 4 λεπτά το λίτρο με χαρακτηριστικότερο παράδειγμα αυτό της σούπερ αμόλυβδης (100 οκτανίων) η οποία πλέον είτε «αγγίζει», είτε ξεπερνάει τα 2 ευρώ το λίτρο.
Σύμφωνα με τις τιμοληψίες του υπουργείου Περιβάλλοντος, η μέση τιμή της αμόλυβδης ανέβηκε την περασμένη Παρασκευή στο 1,635 ευρώ το λίτρο από 1,62 που ήταν την προηγούμενη εβδομάδα και 1,593 στις 31 Δεκεμβρίου.
Παρά το γεγονός ότι οι τιμές διυλιστηρίου έπεσαν κατά 2 λεπτά το λίτρο και οι χονδρικές κατά 1,8 λεπτά την τελευταία εβδομάδα, η αμόλυβδη παρέμεινε σε ανοδική τροχιά.
Τα «κοντέρ» όμως κυριολεκτικά σπάει η σούπερ αμόλυβδη η οποία, σύμφωνα με τα ίδια στοιχεία κλιμακώνεται σήμερα μέχρι 1,999 ευρώ (στο Ρέθυμνο).
Στο πετρέλαιο θέρμανσης τα πράγματα δεν είναι καλύτερα, καθώς και εκεί επικρατούν ανοδικές τάσεις, με τη μέση τιμή να διαμορφώνεται σήμερα στα 81 λεπτά το λίτρο, από 79 στην αρχή του χρόνου. Η τιμή του πετρελαίου θέρμανσης κυμαίνεται από 69 λεπτά το λίτρο (στο Άργος) και φθάνει έως 91 λεπτά (στα Δωδεκάνησα).
Σε μία περίοδο που οι συνεχείς απεργιακές κινητοποιήσεις των ΜΜΜ σε συνδυασμό με την επιδείνωση του καιρού, έχουν κάνει επιτακτική ανάγκη την μετακίνηση των περισσοτέρων με τα ΙΧ τους, και τον συνεχή εφοδιασμό με πετρέλαιο θέρμανσης, η συνεχόμενη και χωρίς «φρένο» αύξηση στην τιμή των καυσίμων έρχεται να «ισοπεδώσει» τον ήδη συρρικνωμένο οικογενειακό προϋπολογισμό.
Το μόνο που μας απομένει είναι να ελπίζουμε πως οι αρμόδιοι θα ευαισθητοποιηθούν και θα προβούν σε κινήσεις προκειμένου να συγκρατηθούν οι τιμές των καυσίμων, τιμές που επηρεάζουν άμεσα και την υπόλοιπη αγορά
ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

Σελίδες