ΣΥΛΛΕΓΟΥΜΕ ΤΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ e-ΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΑΣ ΤΙΣ ΣΕΡΒΙΡΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΟΘΟΝΗ ΣΑΣ...

26/1/11

«Η Τριλογία του παραθερισμού στο Εθνικό Θέατρο

«Η Τριλογία του παραθερισμού στο Εθνικό Θέατρο

Για πρώτη φορά στην κεντρική σκηνή του θεάτρου το έργο του Γκολντόνι

«Η Τριλογία του παραθερισμού» του Κάρλο Γκολντόνι ανεβαίνει για πρώτη φορά στην Κεντρική Σκηνή του Εθνικού Θεάτρου από τις 9 Φεβρουαρίου με το Δημήτρη Πιατά και τη Μάγια Λυμπεροπούλου, σε διασκευή και σκηνοθεσία Νίκου Μαστοράκη και μετάφραση Γιώργου Δεπάστα.

Ο Νίκος Μαστοράκης, μετά το επιτυχημένο «Ξύπνημα της άνοιξης» επιστρέφει στο Εθνικό Θέατρο και παρουσιάζει τη δική του εκδοχή πάνω στις τρεις κωμωδίες του βενετού κωμωδιογράφου - που παρουσιάζονται για πρώτη φορά στο Εθνικό Θέατρο - με ένα επιτελείο σπουδαίων συντελεστών.

Ο Κάρλο Γκολντόνι, στα τρία έργα που αποτελούν την Τριλογία του παραθερισμού ( «Η μανία του παραθερισμού», «Οι περιπέτειες του παραθερισμού» και «Το τέλος του παραθερισμού»), καυτηριάζει με άφθονο χιούμορ και πικρή ειρωνεία το πάθος των συμπατριωτών του για προβολή και κοινωνική αναγνώριση. 

Νεόπλουτοι της εποχής αλλά και ξεπεσμένοι αριστοκράτες υφαίνουν το δικό τους γαϊτανάκι ματαιοδοξίας σε ένα έργο με αποκαλυπτικά επίκαιρες αναφορές αφού από τα μέσα του 18ου αιώνα, εποχή που γράφτηκε η Τριλογία του παραθερισμού, μέχρι τις μέρες μας, λίγα πράγματα έχουν αλλάξει…

Στο Λιβόρνο της Ιταλίας, στο σπίτι του Λεονάρντο και του γείτονά του, Φίλιππο, οι προετοιμασίες για τον καλοκαιρινό παραθερισμό είναι πυρετώδεις. 

Ερωτευμένος με την κόρη του Φίλιππο, Τζακίντα, ο Λεονάρντο ελπίζει ο παραθερισμός να του δώσει την ευκαιρία να βρει ανταπόκριση στον έρωτά του αλλά και διέξοδο από την δεινή οικονομική του κατάσταση αφού πιστεύει ότι η Τζακίντα διαθέτει μια γενναία προίκα. 

Η Τζακίντα όμως στο σπίτι της εξοχής θα ερωτευτεί το νεαρό Γουλιέλμο. Αντιμέτωπη με το δικό της δίλημμα, η νεαρή κοπέλα θα συνειδητοποιήσει τις πραγματικές διαστάσεις μιας ζωής φαινομενικά ανέφελης αλλά κενής νοήματος.

Στην παράσταση παίζουν η Εύη Σαουλίδου, ο Γιάννος Περλέγκας, η Έμιλυ Κολιανδρή, ο Προμηθέας Αλειφερόπουλος, ο Νίκος Ψαρράς, η Γεωργιάννα Νταλάρα, ο Γιωργής Τσουρής, η Λένα Παπαληγούρα, ο Νίκος Χατζόπουλος και η Βαγγελιώ Ανδρεαδάκη.

Τα σκηνικά επιμελείται ο Μανόλης Παντελιδάκης, τους φωτισμούς ο Σάκης Μπιρμπίλης, την χορογραφία ο Φωκάς Ευαγγελινός, ενώ την μουσική και τα κοστούμια ο Νίκος Μαστοράκης.

Η παράσταση θα διαρκέσει έως τις 15 Μαΐου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

Σελίδες