ΣΥΛΛΕΓΟΥΜΕ ΤΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ e-ΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΑΣ ΤΙΣ ΣΕΡΒΙΡΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΟΘΟΝΗ ΣΑΣ...

10/1/11

Έκτακτη Σύνοδος Κορυφής


Σε έκτακτη Σύνοδο Κορυφής των ηγετών, οδηγείται η Ευρωπαϊκή Ένωση με θέμα την οικονομία καθώς όλα δείχνουν ότι εισέρχεται σε τροχιά νέας κρίσης με την Πορτογαλία να σύρεται στο μηχανισμό στήριξης παρά τις διαψεύσεις
Σε Έκτακτη Σύνοδο Κορυφής οδηγούνται οι ηγέτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης στις 4 Φεβρουαρίου στις Βρυξέλλες, μετά από απόφαση της Ουγγρικής προεδρίας και μετά τις απαραίτητες διαβουλεύσεις με την Κομισιόν, την ΕΚΤ και το προεδρείο του Eurogroup.

Στο τραπέζι του διαλόγου θα βρεθούν τα κερδοσκοπικά παιχνίδια κατά των χωρών του Νότου και ιδιαίτερα της Πορτογαλίας και της Ισπανίας, καθώς και η προοπτική έκδοσης ευρωομολόγου, ώστε να απορροφηθούν οι κραδασμοί στις διεθνείς αγορές και σταματήσουν τα κερδοσκοπικά παιχνίδια κατά του ευρωπαϊκού νομίσματος.
Την ίδια στιγμή, κακή είναι η εικόνα στα μεγάλα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, καθώς όπως φαίνεται η Πορτογαλία θα αναγκασθεί να ενταχθεί και εκείνη στον μηχανισμό στήριξης, με τις πιέσεις να εντείνονται προκειμένου να μην συρθεί σε κρίση η Ισπανία.
Παράλληλα κορυφώνεται η αγωνία για την ευρωπαϊκή κρίση χρέους, καθώς αυτήν την εβδομάδα η Λισαβόνα, η Ισπανία και η Ιταλία προχωρούν σε κρίσιμες δημοπρασίες Κρατικών Τίτλων.
Το πρακτορείο Reuters επικαλέσθηκε δηλώσεις ανώτατου Ευρωπαίου αξιωματούχου, ο οποίος, διατηρώντας την ανωνυμία του, αποκάλυψε ότι οι πιέσεις προς την Κυβέρνηση της Λισαβόνας εντείνονται, αν και επισήμως τέτοιες συζητήσεις δεν έχουν ξεκινήσει.
ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

Σελίδες