ΣΥΛΛΕΓΟΥΜΕ ΤΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ e-ΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΑΣ ΤΙΣ ΣΕΡΒΙΡΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΟΘΟΝΗ ΣΑΣ...

10/1/11

Ξέρουν άλλο μονοπάτι



Τα μέτρα τους παίρνουν οι διακινητές μεταναστών, λόγω των σχεδίων της κυβέρνησης για κατασκευή φράκτη 12,5 χλμ στο χερσαίο τμήμα στα σύνορα του Έβρου. Πλέον προτιμούν περισσότερο το ποτάμι, ακόμα και αν οι κίνδυνοι είναι μεγαλύτεροι
Αλλάζουν ρότα οι διακινητές των παράνομων μεταναστών στον Έβρο καθώς μετά την ανακοίνωση της κυβέρνησης να χτίσει φράχτη 12,5 χιλιομέτρων φαίνεται πως προτιμούν το υγρό στοιχείο περνώντας μέσα από τον ποταμό και όχι δια της χερσαίας οδούς.

Σύμφωνα με "ΤΑ ΝΕΑ", η πλειοψηφία όσων λαθρομεταναστών πέρασαν τα σύνορα εισήλθε από τον ποταμό. Τη στιγμή που από το χερσαίο τμήμα περνούσε το 78% των παράνομων μεταναστών τις τελευταίες μέρες έχει παρατηρηθεί ότι πέρασε μόνο το 7,5%.
Έκτος από τον φράχτη στην αλλαγή αυτή της  πορείας των λαθρομεταναστών συνέβαλε και η ολοκλήρωση έργου που προβλέπει τη διεύρυνση του βάθους και του πλάτους μιας αντιαρματικής τάφρου που βρίσκεται δυτικά της οριογραμμής.
Σημειώνεται ότι χθες ήρθε στο φως της δημοσιότητας έκθεση- κόλαφος της FRONTEX η οποία δίνει μια εικόνα  αφύλακτων συνόρων και ρεκόρ εισόδου λαθρομεταναστών.
Μάλιστα, σύμφωνα με την έκθεση πάνω από 31.000 λαθρομετανάστες πέρασαν τα σύνορα με τη Τουρκία σπάζοντας κάθε ρεκόρ ροής λαθρομεταναστών των τελευταίων ετών σε όλη την ΕΕ.
ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

Σελίδες