ΣΥΛΛΕΓΟΥΜΕ ΤΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ e-ΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΑΣ ΤΙΣ ΣΕΡΒΙΡΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΟΘΟΝΗ ΣΑΣ...

24/3/11

Ζημιές 20 εκατ. ευρώ για την Τράπεζα Πειραιώς – Καλύτερα τα αποτελέσματα των προβλέψεων



Τα αποτελέσματα της για το 2010 ανακοίνωσε η Τράπεζα Πειραιώς. Η τράπεζα παρουσίασε ζημιές ύψους 20 εκατ. ευρώ κυρίως λόγω των των υψηλών προβλέψεων και της αναιμικής πιστωτικής επέκτασης.

Το αποτέλεσμα ήταν ελαφρά καλύτερο των εκτιμήσεων των αναλυτών, σε πρόσφατη δημοσκόπηση του Reuters για ζημίες 26,8 εκατ. ευρώ. Το εύρος των εκτιμήσεων είχε κυμανθεί μεταξύ 0,0 και ζημιών 49,3 εκατ. ευρώ.
Η τράπεζα είπε ότι τα καθαρά έσοδα τόκων σημείωσαν αύξηση 9% το 2010, σε ετήσια βάση, στα 1,21 δις ευρώ. Οι προβλέψεις του ομίλου αυξήθηκαν κατά 22% στα 601 εκατ. ευρώ.
Η τράπεζα πέτυχε μείωση του λειτουργικού της κόστους κατά 4% στην Ελλάδα το 2010 και 1% σε επίπεδο ομίλου.  Οι καθαρές χορηγήσεις ανήλθαν στα 37,6 δις ευρώ, παραμένοντας αμετάβλητες σε ετήσια βάση, ενώ οι καταθέσεις υποχώρησαν 2% στα 30,0 δις ευρώ.
H Τράπεζα Πειραιώς δεν σχεδιάζει να συμμετάσχει σε συγχωνεύσεις, είπε την Πέμπτη ο διευθύνων σύμβουλος του ομίλου Αλέξανδρος Μάνος.  "Δεν έχουμε προς το παρόν σχέδια για να συμμετάσχουμε σε οποιαδήποτε συγχώνευση", είπε ο Μάνος σε τηλεδιάσκεψη με αναλυτές
/www.newscode.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

Σελίδες