ΣΥΛΛΕΓΟΥΜΕ ΤΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ e-ΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΑΣ ΤΙΣ ΣΕΡΒΙΡΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΟΘΟΝΗ ΣΑΣ...

24/3/11

Το σεξ σκοτώνει


Το σεξ μπορεί να σκοτώσει με έμφραγμα, ιδίως όσους κάνουν καθιστική ζωή, σύμφωνα με νέα έρευνα. Οι απότομες εκρήξεις έντονης σωματικής δραστηριότητας, όπως το σεξ, μπορεί να αυξήσουν σημαντικά τον κίνδυνο εμφράγματος ή άλλου θανατηφόρου καρδιακού επεισοδίου

Κάντε έρωτα, όχι πόλεμο… Αμ δε! Ερεύνα του ιατρικού κέντρου Τufts της Βοστόνης έδειξε ότι η κατακόρυφη αύξηση της έντασης της σωματικής δραστηριότητας- όπως γίνεται όταν κάνουμε τζόκινγκ ή σεξ- αυξάνει σημαντικά και τον κίνδυνο να υποστεί κάποιος καρδιακή προσβολή, ειδικά όταν πρόκειται για ανθρώπους που δεν ασκούνται τακτικά.

Σύμφωνα με τους επιστήμονες  είναι από καιρό γνωστό πως η φυσική δραστηριότητα που γίνεται με λάθος τρόπο μπορεί να προκαλέσει προβλήματα στην καρδιά, αυτή η νέα έρευνα όμως συμβάλει στο να μετρηθεί με μεγαλύτερη ακρίβεια ο κίνδυνος αυτός σύμφωνα με την επικεφαλής της ερευνητικής ομάδας, Δρ. Ίσα Ντάχαμπεγκ.
Η ομάδα της  ανέλυσε στοιχεία από 14 μελέτες και εξέτασε  τη σχέση μεταξύ της άσκησης, το φύλο και τον κίνδυνο καρδιακών προσβολών ή αιφνίδιου καρδιακού θανάτου.
Οι άνθρωποι έχουν 3,5 φορές περισσότερες πιθανότητες να πάθουν  μια καρδιακή προσβολή ή να  έχουν  αιφνίδιο καρδιακό θάνατο όταν δεν  ασκούνται. Το ποσοστό θανάτων είναι 2 ,7 φορές πιο πιθανό σε ανθρώπους που κάνουν σεξ  και δεν ασκούνται τακτικά.
Οι μελέτες δείχνουν ότι ο κίνδυνος είναι μεν αυξημένος, όμως η περίοδος του αυξημένου κινδύνου είναι σχετικά σύντομη, μια έως δύο ώρες, στη διάρκεια και αμέσως μετά το τρέξιμο ή το σεξ. Για το λόγο αυτό, συνολικά μέσα σε ένα έτος ο κίνδυνος για τους αγύμναστους είναι υπαρκτός, αλλά παρόλα αυτά αρκετά μικρός.
Για παράδειγμα, σύμφωνα με υπολογισμούς, σε ένα δείγμα 10.000 ανθρώπων, αν όλοι αύξαναν απότομα τη σωματική δραστηριότητά τους (λόγω σεξ, τρεξίματος κ.α.) κατά μια ώρα μέσα στην εβδομάδα, μπορεί να σημειώνονταν δύο ή τρία περισσότερα περιστατικά θανατηφόρου εμφράγματος ετησίως.
news247.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

Σελίδες