ΣΥΛΛΕΓΟΥΜΕ ΤΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ e-ΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΑΣ ΤΙΣ ΣΕΡΒΙΡΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΟΘΟΝΗ ΣΑΣ...

9/3/11

H Moody’s υποβάθμισε 6 ελληνικές τράπεζες - Διατηρεί αρνητικό outlook

Η Moody's υποβάθμισε  σήμερα την αξιολόγηση της πιστοληπτικής ικανότητας της Εθνικής Τράπεζας, της EFG Eurobank, της Alpha Bank, της Πειραιώς, της ATEbank και της Attica Bank μετά την υποβάθμιση της ελληνικής οικονομίας κατά τρεις βαθμίδες σε  b1 από ba1 την Δευτέρα.
Πιο συγκεκριμένα, ο ξένος οίκος υποβάθμισε την αξιολόγηση για την Εθνική σε 'Ba3' από 'Ba1', για την EFG Eurobank σε 'Ba3' από 'Ba1', για την Alpha Bank σε 'Ba3' από 'Ba1', για την Πειραιώς σε 'Ba3' από 'Ba1', για την ATEbank σε 'B1' από 'Ba2' και για την Attica Bank σε 'B1' από 'Ba2'.
Ο οίκος έδωσε αρνητικές προοπτικές για τις αξιολογήσεις και των έξι τραπεζών. Οι υποβαθμίσεις αυτές σημειώνονται υπο το φως της πρόσφατης υποβάθμισης του αξιόχρεου της Ελλάδας από Ba1 σε Β1 από τον ίδιο Οίκο αλλά και των εκτιμήσεων της Moody's σχετικά με την αυτόνομη χρηματοοικονομική ισχύ των παραπάνω τραπεζών.
Οι λόγοι της υποβάθμισης σύμφωνα με την Moody's είναι
οι συνεχιζόμενες πιέσεις όσον αφορά την ρευστότητα, την ποιότητα των κεφαλαίων τους και την έκθεσή τους σε ελληνικά ομόλογα.
"Αν και το βασικό σενάριο της Moody's είναι ότι οι κάτοχοι ελληνικών ομολόγων δεν θα υποστούν απώλειες, ο ξένος οίκος εκτιμά ότι έχει αυξηθεί η πιθανότητα χρεωκοπίας της χώρας ή επώδυνης ανταλλαγής χρέους", ανέφερε ο οίκος στην ανακοίνωσή της.  Η Moody's πρόσθεσε ότι η υποβάθμιση αντανακλά επίσης τις περιορισμένες δυνατότητες χρηματοδότησης των τραπεζών και την εξάρτησή τους από την χρηματοδότηση της ΕΚΤ, που αντιστοιχεί στο 20% περίπου του ισολογισμού τους.
newscode.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

Σελίδες