ΣΥΛΛΕΓΟΥΜΕ ΤΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ e-ΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΑΣ ΤΙΣ ΣΕΡΒΙΡΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΟΘΟΝΗ ΣΑΣ...

9/3/11

Τραπεζική «απογείωση» στη Wall Street



Με τον κλάδο των τραπεζών να πρωταγωνιστεί η αμερικανική αγορά αντέδρασε την Τρίτη στις πιέσεις των τελευταίων ημερών που οδήγησαν τον βιομηχανικό Dow Jones σε σωρευτικές απώλειες 168 μονάδων σε δύο συνεδριάσεις.
Τραπεζική «απογείωση» στη Wall Street
Και οι τρεις μετοχές με τα μεγαλύτερα κέρδη στον Dow Jones είναι από τον χρηματοοικονομικό κλάδο, με την Bank of America Corp. να ξεχωρίζει σημειώνοντας άλμα σχεδόν 5%. Ο διευθύνων σύμβουλος της τράπεζας διαβεβαίωσε σήμερα τους επενδυτές ότι η BofA δεν εξετάζει και νέες εξαγορές, ενώ σχεδιάζει την επιστροφή κεφαλαίου στους μετόχους με τη μορφή μερισμάτων τα επόμενα χρόνια.

Εκτός του Dow, η PNC Financial Services Group σημείωσε άλμα 4,4%, η Citigroup κέρδισε 2,4%, η Wells Fargo σημείωσε άνοδο 2,5%, ενώ η Goldman Sachs Group ολοκλήρωσε στο +1,3%.
Οι δείκτες ξεκίνησαν με απώλειες τις συναλλαγές στο αρνητικό διεθνές κλίμα που διαμορφώνουν οι αιματηρές συγκρούσεις στον αραβικό κόσμο αλλά και το πρόσφατο ράλι των τιμών του πετρελαίου σε υψηλά άνω των δυόμιση ετών.
Η τιμή του αργού έκλεισε με μικρές απώλειες στη Νέα Υόρκη στα 105 δολ. το βαρέλι εν μέσω αναφορών ότι πετρελαιοπαραγωγές χώρες συζητούν το ενδεχόμενο αύξησης της παραγωγής τους προκειμένου να αντισταθμίσουν τις απώλειες από τη λιβυκή παραγωγή πετρελαίου.
Δείκτες – Στατιστικά
Ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones κέρδισε 124,35 μονάδες (1,03%) κλείνοντας στις 12.214,38 μονάδες. Ο δείκτης Nasdaq κατέγραψε άνοδο 20,14 μονάδων (0,73%) και έκλεισε στις 2.765,77 μονάδες. O S&P 500 σημείωσε άνοδο 11,69 μονάδων (0,89%) κλείνοντας στις 1.321,82 μονάδες.
Από τις 30 μετοχές που απαρτίζουν το δείκτη Dow Jones 27 έκλεισαν με θετικό πρόσημο και μόλις 3 με αρνητικό. Εξ αυτών τα μεγαλύτερα ποσοστιαία κέρδη κατέγραψε η Bank of America κλείνοντας στα 14,69 δολ. με άνοδο 0,66 δολ. ή σε ποσοστό 4,70%. Ακολούθησαν η American Express με κέρδη 3,50% και κλείσιμο στα 45,24 δολ. και η JP Morgan Chase, η οποία έκλεισε στα 46,40 δολ. με άνοδο 2,68%.
Στον αντίποδα, οι τρεις μετοχές με τη χειρότερη επίδοση σήμερα ήταν η μετοχή των McDonalds (-0,98%), η Intel (-0,38%) και η Exxon Mobil (-0,14%). Οι πρωταγωνιστές της ημέρας.
Η Εθνική Τράπεζα ολοκλήρωσε τη συνεδρίαση υποχωρώντας κατά 0,03 δολ. ή σε ποσοστό 1,69% και έκλεισε στα 1,75 δολ.
Στις επιχειρηματικές εξελίξεις, αισιόδοξος ότι η Bank of America Corp. έχει την ικανότητα να εμφανίσει προ φόρων κέρδη από 35 δισ. δολ. έως 40 δισ. δολ. το έτος με την ομαλοποίηση των συνθηκών εμφανίστηκε σήμερα ο διευθύνων σύμβουλος της τράπεζας, Brian Moynihan.
Μιλώντας στην πρώτη διάσκεψη για την ημέρα των επενδυτών από το 2007 ο Moynihan σημείωσε ότι η τράπεζα δεν έχει καμία πρόθεση να προχωρήσει και σε νέες εξαγορές και σχεδιάζει να μειώσει τις δαπάνες και να εστιάσει στους πελάτες της.
"Θα συνεχίσουμε να αντλούμε τα περισσότερα από τα κέρδη μας από τις Ηνωμένες Πολιτείες", πρόσθεσε, ενώ απέρριψε το ενδεχόμενο εξαγοράς μιας ευρωπαϊκής τράπεζας. "Δεν πρόκειται να προχωρήσουμε σε εξαγορά ευρωπαϊκής τράπεζας, δεν θα μπορούσα να σκεφτώ τίποτα λιγότερο ενδιαφέρον", υπογράμμισε.
Ο Moynihan υπογράμμισε ότι βασικός στόχος της τράπεζας είναι η επιστροφή αξίας στους μετόχους της, μέσω τακτικών μερισμάτων, επαναγορές ιδίων μετοχών και έκτακτα μερίσματα. Σημείωσε ότι το 2013 και το 2014 η τράπεζα θα είναι σε θέση να πληρώσει 12 δισ. δολ. σε τακτικά μερίσματα διατηρώντας ταυτόχρονα περισσότερα από 30 δισ. δολ. για επαναγορές και ειδικές πληρωμές.
Από το "μέτωπο" των εξαγορών και συγχωνεύσεων, σε συνομιλίες για την πώληση της T-Mobile USA στην Sprint Nextel Corp. (S) φέρεται να βρίσκεται η Deutsche Telekom AG (DTE) με αντάλλαγμα ένα σημαντικό μερίδιο στη νέα εταιρεία, σύμφωνα με δημοσίευμα του Bloomberg.
Όπως αναφέρει το Bloomberg, οι συζητήσεις ενδέχεται να μην καταλήξουν σε συμφωνία καθώς οι δύο εταιρείες δεν συμφωνούν στην αποτίμηση της T-Mobile USA.
Η Deutsche Telekom σε ανακοίνωσή της αναφέρει πως όλες οι επιλογές είναι ανοιχτές και μπορεί να πουλήσει ολόκληρη την εταιρεία ή μέρος της.
Την ίδια στιγμή η Boeing ανακοίνωσε ότι κέρδισε νέα παραγγελίες 43 αεροσκαφών από κινέζικες αεροπορικές εταιρείες, με την αξία των συμφωνιών να φτάνει τα 10 δισ. δολ. Ειδικότερα, η Hong Kong Airlines συμφώνησε να αγοράσει 32 αεροσκάφη τύπου 737 και έξι αεροσκάφη 777, ενώ η Air China θα παραγγείλει πέντε αεροσκάφη τύπου 747-8. Και οι δύο συμφωνίες υπεγράφησαν σήμερα στο Χονγκ Κονγκ.
Η McDonald΄s Corp ανακοίνωσε παράλληλα ότι οι πωλήσεις της σημείωσαν το Φεβρουάριο αύξηση 3,9% στα καταστήματα που λειτουργούν για τουλάχιστον 13 μήνες, ξεπερνώντας τις εκτιμήσεις των αναλυτών.
Την αύξηση του τριμηνιαίου μερίσματος κατά 13% στα 21,5 cents από 19 cents αποφάσισε εξάλλου η εταιρεία ασύρματης τεχνολογίας, Qualcomm.
Αύξηση σημείωσε τέλος ο δείκτης αισιοδοξίας των μικρών επιχειρήσεων το Φεβρουάριο στις ΗΠΑ για να αναρριχηθεί στα υψηλότερα επίπεδα των τελευταίων τριών ετών, σύμφωνα με έρευνα της National Federation of Independent Business.
Πηγή: capital.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

Σελίδες