ΣΥΛΛΕΓΟΥΜΕ ΤΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ e-ΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΑΣ ΤΙΣ ΣΕΡΒΙΡΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΟΘΟΝΗ ΣΑΣ...

13/4/11

Περισσότερα ποδήλατα από 1η Μαΐου στο Μετρό

Η δεύτερη φάση της πιλοτικής εφαρμογής της μεταφοράς ποδηλάτων μέσω των συρμών του Μετρό ξεκινά από 1η Μαΐου. Θα επιτρέπονται έτσι μέχρι τέσσερα ποδήλατα στο τελευταίο βαγόνι κάθε συρμού, αντί για δύο που ίσχυε έως σήμερα.
Το νέο μέτρο θα ισχύει Δευτέρα, Τετάρτη και Παρασκευή από τις 18.00 έως τη λήξη της βάρδιας και όλο το 24ωρο τις Κυριακές και τις αργίες.
Όπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων η ανταπόκριση επιβατών και ποδηλατών τον πρώτο μήνα της
εφαρμογής του πιλοτικού μέτρου ήταν θετική.
Σύμφωνα με τα στοιχεία της ΑΜΕΛ κατά τη διάρκεια της πρώτης φάσης, εκατοντάδες ποδήλατα μεταφέρθηκαν με τους συρμούς του Μετρό τις ημέρες ελεύθερης μεταφοράς χωρίς να παρουσιαστεί κανένα πρόβλημα στους τομείς της λειτουργίας του μέσου ή της ασφάλειας των επιβατών.
Την ικανοποίησή του για την «αυτοπειθαρχία και την αυτορύθμιση» των ποδηλατιστών, αλλά και την αρμονική συνύπαρξη τους με τους υπόλοιπους επιβάτες του Μετρό, εξέφρασε με δήλωσή του στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων ο υφυπουργός Υποδομών Σπ. Βούγιας.
«Στη διάρκεια των 45 ημερών της πιλοτικής εφαρμογής του μέτρου δεν δημιουργήθηκε το παραμικρό πρόβλημα και σε αυτό συμφώνησε και η διοίκηση της ΑΜΕΛ. Μετά την εξέλιξη αυτή, αποφασίσαμε να προχωρήσει η β� φάση με επέκταση της ρύθμισης για περισσότερες μέρες και περισσότερα ποδήλατα. Η φάση αυτή θα διαρκέσει όλο το καλοκαίρι», ανέφερε.
Η πιθανή περαιτέρω επέκταση του μέτρου ή το ενδεχόμενο μόνιμης εφαρμογής του θα εξεταστεί σε νεότερη αξιολόγηση που θα πραγματοποιηθεί το Σεπτέμβριο.
naftemporiki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

Σελίδες