ΣΥΛΛΕΓΟΥΜΕ ΤΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ e-ΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΑΣ ΤΙΣ ΣΕΡΒΙΡΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΟΘΟΝΗ ΣΑΣ...

13/4/11

«Χρεοκοπήσαμε»


«Χρεοκοπήσαμε»
Τους λόγους για τους οποίους θα ενεργεί ως κάτοχος του 30% εξήγησε ο Γιάννης Βαρδινογιάννης κατά τη διάρκεια του Διοικητικού Συμβουλίου του Παναθηναϊκού που έγινε χθες. Ο Τζίγκερ τόνισε ότι οι «πράσινοι» έχουν χρεοκοπήσει και πλέον πρέπει να βρεθεί τρόπος να βγει ο σύλλογος από αυτήν την κατάσταση. Μονόδρομος οι πωλήσεις παικτών, από τη στιγμή που δεν υπάρχει αντιπρόταση. Ποιοι μπαίνουν στην ΑΜΚ ύψους 15 εκατομμυρίων ευρώ που αποφασίστηκε για τις 6 Μαΐου.

Νέα επίθεση προς τον Ανδρέα Βγενόπουλο εξαπέλυσε ο Γιάννης Βαρδινογιάννης κατά τη διάρκεια του Διοικητικού Συμβουλίου του Παναθηναϊκού που έγινε την Τρίτη. Ο μεγαλομέτοχος των «πρασίνων», με αφορμή της απουσία του “Mr MIG” και πάλι τη νέα συνεδρίασε τόνισε: «Για ακόμα μία φορά μαζευτήκαμε εδώ ώστε να συζητήσουμε το μέλλον και ο υπεύθυνος γι' αυτή την κατάσταση απουσιάζει. Ο Ανδρέας Βγενόπουλος έφερε τα πράγματα εδώ, εκείνος κίνησε τις διαδικασίες και πίεζε για να ξοδευτούν όλα αυτά τα χρήματα σε μεταγραφές».

Κατόπιν και θέλοντας να εξηγήσει την απόφασή του να λειτουργεί ως κάτοχος του 30%, ανέφερε: «Σας έχω πει ότι λειτουργώ ως 30%. Κουράστηκα πλέον, τριάντα χρόνια είμαστε κοντά στην ομάδα. Δεν αλλάζει αυτό, ξεχάστε το 54,7%. Και θα σας εξηγήσω γιατί λέω ότι θα βάλω το 30% όσων χρημάτων μαζευτούν. Και τον Σεπτέμβριο έβαλα το 30%, αλλά επειδή δεν μπήκαν όλα τα λεφτά, έβαλα τελικά στην αύξηση το 55%, δηλαδή από τα 9 εκατ. ευρώ που μπήκαν έβαλα τα 5 εκατ. Επειδή ακούω και τώρα ότι δεν θα μαζευτούν τα χρήματα, γι' αυτό και λέω ότι θα βάλω το 30%. Κύριοι, χρεοκοπήσαμε και πρέπει να βρούμε τον σωστό δρόμο για να βγούμε από αυτό. Οι πωλήσεις είναι μονόδρομος από τη στιγμή που δεν μπαίνουν λεφτά. Δεν θα αναλάβω τα έξοδα εγώ για χρέη που δημιούργησε άλλος μέτοχος. Δεν υπάρχει ποδοσφαιρικό ΔΝΤ για να πάμε εκεί και να δώσει λύση. Δεν έχω καμία υποχρέωση, ούτε ηθική ούτε νομική. Όταν εγώ έφερνα αντίρρηση, μου γινόταν πόλεμος. Υπήρχε διοικητική και επικοινωνιακή χούντα. Καλό να κάνουμε κριτική, αλλά να βρούμε λύση βιώσιμη».

Παρεμβαίνοντας ο Θανάσης Γιαννακόπουλος υποστήριξε: «Πριν αρχίσουμε να μιλάμε για πωλήσεις και ποσά που θα μπουν, Γιάννη, θέλω να σου κάνω μία πρόταση με το χέρι στην καρδιά. Βοήθα και εσύ να βγει ένας μπροστά και να αποφασίζει. Η πολυμετοχικότητα τελείωσε».

Η απάντηση του Τζίγκερ ήταν: «Θανάση, έχουμε χρεοκοπήσει», ενώ στο ίδιο μήκος κύματος ήταν και τα λεγόμενα του Αδαμάντιου Πολέμη: «Και μένα μου φέρνουν τσεκ να υπογράψω, αλλά δεν το κάνω διότι είμαστε σε πτώχευση».

Σχολιάζοντας μάλιστα την πρόταση της Μαίρης Λομβάρδου στο προηγούμενο ΔΣ για μετοχές στον κόσμο του Παναθηναϊκού, ο Τζίγκερ υπογράμμισε: «Πρέπει να βρούμε λύση βιώσιμη κι επειδή ακούω για λαϊκή βάση, δεν μπορεί να γίνει αυτό. Όσα λεφτά και να βάλει ο κόσμος δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί το έλλειμμα. Και μέσα στην κρίση είναι δυνατόν να δώσει τη λύση ο κόσμος;».

Τα πλάνα του Γόντικα

Τα δύο σχέδια που είχε εκπονήσει παρουσίασε ο Δημήτρης Γόντικας κατά τη διάρκεια του Διοικητικού Συμβουλίου, με το μεν πρώτο να αναφέρεται στο ενδεχόμενο αύξησης μετοχικού κεφαλαίου ύψους 10 εκατομμυρίων ευρώ και το δεύτερο με ΑΜΚ ύψους 15 εκατομμυρίων ευρώ. Παρουσιάζοντας τις προτάσεις του ο προεδρεύων αντιπρόεδρος της ΠΑΕ Παναθηναϊκός, είπε: «Υπάρχουν δύο πλάνα βιώσιμα για τη νέα περίοδο. Με δεδομένο ότι τα έξοδα είναι 27 εκατ. ευρώ θα συζητήσουμε δύο προτάσεις. Μία που αναφέρεται σε αύξηση 10 εκατ. ευρώ και μία που αναφέρεται σε αύξηση 15 εκατ. ευρώ. Στην πρώτη περίπτωση, όπως βλέπετε, είναι απαραίτητη η πώληση τριών παικτών, στη δεύτερη περίπτωση επιβάλλεται η πώληση δύο παικτών.

Και στις δύο περιπτώσεις θα πρέπει να πάμε σε δραματικές μειώσεις. Και στα δύο πλάνα υπάρχει περίπτωση να πάμε και σε αποδεσμεύσεις έως και 5 παικτών, αν δεν τα βρούμε στις περικοπές ή αν δεν καταφέρουμε να τους πουλήσουμε. Θα πρέπει να σας ξεκαθαρίσω ότι όσον αφορά τα έσοδα από τις πωλήσεις και τις περικοπές οι εκτιμήσεις είναι σχετικές και μπορεί τελικά να μη μας καλύψει το ποσό που θα πάρουμε. Μπορεί δηλαδή να πάρουμε λιγότερα χρήματα απ' όσα υπολογίζουμε
».

Στο σημείο αυτό πρότεινε διπλή ψηφοφορία ο Μάνος Μαυροκουκουλάκης, με τα μέλη του Συμβουλίου να έχουν τις εξής θέσεις:

Λομβάρδου: «Ναι στα 15 εκατ. ευρώ, όχι στις πωλήσεις».
Μαυροκουκουλάκης: «Ναι στα 15 εκατ. ευρώ, όχι στις πωλήσεις».
Δομάζος: «Ναι στα 15 εκατ. ευρώ, όχι στις πωλήσεις».
Μήτσου: «Ναι στα 15 εκατ. ευρώ, ναι στις πωλήσεις».
Πενθερουδάκης: «Ναι στα 15 εκατ. ευρώ, ναι στις πωλήσεις».
Σαμαράς: «Ναι στα 15 εκατ. ευρώ, ναι στις πωλήσεις».
Γιάννης Βαρδινογιάννης: «Λευκό».
Νίκος Γ. Βαρδινογιάννης: «Λευκό».

Εκείνη την ώρα και ενώ προχωρούσε η ψηφοφορία, ο Τζόνι Βεκρής πήρε τον λόγο και είπε στον Γόντικα: «Δημήτρη, δεν νομίζω ότι βγαίνει κάτι με αυτή την ψηφοφορία».
Γεωργανάς: «Και εγώ συμφωνώ. Να τη διακόψουμε».
Μαυροκουκουλάκης: «Τζόνι, αν όλοι ψήφιζαν ναι, θα τη διέκοπτες;»
Βεκρής: «Δεν ξέρω, δεν υπάρχει λόγος να συνεχιστεί».

Ποιοι μπαίνουν στην ΑΜΚ

Ο Γιάννης Βαρδινογιάννης είπε ότι θα συμμετάσχει με το 30% όσων μαζέψουν οι υπόλοιποι μέτοχοι, ο Παύλος Γιαννακόπουλος ενημέρωσε ότι θα βάλει σύμφωνα με το ποσοστό του, το ίδιο και ο Πατέρας μέσω του Αντωνιάδη και ο Πολέμης είπε ότι «θα συμμετάσχω με το δικό μου ποσοστό». Αντίθετα ο Ξυλάς δεν μπαίνει στην ΑΜΚ, ούτε ο Ζολώτας, πιθανότατα ούτε και ο Νίκας, ενώ ο Μαυροκουκουλάκης είπε ότι δεν έχει ενημέρωση για το αν θα μπει ο Βγενόπουλος.

Από την πλευρά του ο Γιάννη Βαρδινογιάννης έκανε την εκτίμηση ότι θα μπουν μόλις 6 εκατομμύρια και αυτό με το σκεπτικό ότι: Πρώτα απ' όλα αφαιρεί τον Ζολώτα, που είπε ότι δεν θα μπει (σ.σ.: του αντιστοιχούν 800.000 ευρώ), και υπολογίζει ότι από την τριανδρία Πολέμη, Ξυλά, Νίκα θα μπει στην ΑΜΚ μόνο ο πρώτος, με το ποσό που του αναλογεί να είναι 250.000 ευρώ.

Πρέπει, λοιπόν, να μπουν (όλα τα ποσά είναι κατά προσέγγιση): Βγενόπουλος 1.830.000, Πατέρας 900.000, Γιαννακόπουλος 800.000, Πολέμης 250.000, Δάβαρης 450.000 ευρώ. Σύνολο: 4.230.000 ευρώ. Απ' αυτά, λοιπόν, ο Τζίγκερ λέει ότι θα βάλει το 30%. Άρα, 1.400.000 ευρώ (περίπου), σύνολο 5.700.000 ευρώ. Αυτά υπολογίζουν στην ΠΑΕ, συν μικρομέτοχους, να φτάσουν στα 6 εκατ. το πολύ.

Απών ο Παύλος Γιαννακόπουλος

Ο Παύλος Γιαννακόπουλος εξαιτίας κάποιων προβλημάτων υγείας απουσίαζε και από το χθεσινό Δ.Σ., όπως και ο Γιώργος Νίκας, ο οποίος βρίσκεται στο εξωτερικό. Ο Νικόλας Πατέρας και ο Γιάννης Ξυλάς, οι οποίοι ήταν παρόντες στο προηγούμενο Δ.Σ. ως μέτοχοι, δεν είναι μέλη του συμβουλίου γι' αυτό και έλειπαν. Ο πρώην πρόεδρος εκπροσωπείται από τον Αντωνιάδη και ο Ξυλάς από τον Πολέμη.
/www.sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

Σελίδες