13/4/11

Τούρκοι θέλουν τον Πανθρακικό;


Σε Τούρκους επιχειρηματίες πωλείται ο Πανθρακικός, σύμφωνα με το βουλευτή του ΛΑΟΣ, Γ. Ανατολάκη, ο οποίος κατέθεσε ερώτηση στη Βουλή.

Ερώτηση στους υπουργούς Πολιτισμού και Τουρισμού και Εξωτερικών, κατέθεσε ο βουλευτής Γ. Ανατολάκης. Σύμφωνα με την ερώτησή του, φημολογίες θέλουν να πωλείται ο Πανθρακικός σε Τούρκους επιχειρηματίες.

Όπως λέει ο βουλευτής, οι φήμες που κυκλοφορούν στην τοπική κοινωνία της Κομοτηνής, έχουν προκαλέσει έντονη ανησυχία, για αλλαγή του ιδιοκτησιακού καθεστώτος του Πανθρακικού και πώληση της πλειοψηφίας των μετοχών σε εταιρείες τουρκικών συμφερόντων.
Σύμφωνα με δημοσιεύματα του Τύπου, οι τουρκικές εταιρίες ‘’Ulker’’ και η ‘’Ziraat Bank’’, εμφανίζονται να είναι υποψήφιες αγοραστές του πλειοψηφικού πακέτου των μετοχών της ομάδας της Ροδόπης, με τίμημα υπερδιπλάσιο από την πραγματική αξία του Πανθρακικού.
"Σε μία Εθνικά ευαίσθητη περιοχή, όπως αυτή της Θράκης, τέτοιες κινήσεις προκαλούν εύλογα ερωτηματικά για τον απώτερο σκοπό που αποσκοπούν και ο οποίος σαφώς δεν αφορά μόνο το επενδυτικό ενδιαφέρον.
Συνεπώς ερωτάται ο αρμόδιος Υπουργός:
1. Αντιλαμβάνεστε τις επιπτώσεις που θα υπάρξουν στην ακριτική περιοχή της Θράκης, με το έντονο μουσουλμανικό στοιχείο αν η μεγαλύτερη ομάδα του Νομού Ροδόπης περάσει στα χέρια Τούρκων επιχειρηματιών;
2. Πιστεύετε ότι ο εντυπωσιακός ζήλος που επιδεικνύουν οι Τούρκικες εταιρίες αποβλέπει μόνο σε καθαρά αθλητικά και επενδυτικά σχέδια;
3. Σε τι ενέργειες θα προβείτε έτσι ώστε να επηρεάσετε καίρια τους αρμόδιους παράγοντες και να αποφευχθεί η πώληση του Πανθρακικού σε Τούρκους επενδυτές", καταλήγει η ερώτηση του βουλευτή του ΛΑΟΣ.
news247.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

Σελίδες