ΣΥΛΛΕΓΟΥΜΕ ΤΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ e-ΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΑΣ ΤΙΣ ΣΕΡΒΙΡΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΟΘΟΝΗ ΣΑΣ...

30/9/10

Ξεσκονίζουν 11 υπολογιστές για το παραδικαστικό

Στο μικροσκόπιο των Αρχών βρίσκονται οι σκληροί δίσκοι τουλάχιστον έντεκα ηλεκτρονικών υπολογιστών, που κατασχέθηκαν με εντολή του εισαγγελέα Εφετών, κ. Ισίδωρου Ντογιάκου, προχθές το βράδυ στην πολυτελή μονοκατοικία του Παλιού Ψυχικού και οι οποίοι φέρονται ότι χρησιμοποιούνταν από εμπλεκόμενους στο κύκλωμα με τους πλειστηριασμούς των ακινήτων.

Οι υπολογιστές εκτιμάται ότι δεν είχαν προλάβει να αποσυρθούν από το αρχοντικό του Π. Ψυχικού και ενδεχομένως τα ευρήματα από αυτούς να σηματοδοτήσουν την εξέλιξη της υπόθεσης.
Συγκεκριμένα, κατασχέθηκαν από αστυνομικούς έντεκα κεντρικές μονάδες υπολογιστών και ένα FAX.
Τα νέα στοιχεία που κατέσχεσε η Αστυνομία προχθές στο αρχοντικό της οδού Β. Παύλου δίνουν νέα τροπή στο τεράστιο κύκλωμα με τους πλειστηριασμούς των ακινήτων
Αυτά τα νέα στοιχεία προστέθηκαν στο ογκωδέστατο υλικό που ήδη έχει συγκεντρωθεί και το οποίο ερευνούν με άκρα προσοχή οι Αρχές. Πρόκειται για αρχειακό υλικό που είχε εντοπιστεί από αστυνομικούς τις προηγούμενες ημέρες στις περιοχές της Κηφισιάς, του Ψυχικού, της Καλλιθέας κ.λπ. και περιλαμβάνει εκατοντάδες πλαστά τιμολόγια, πλαστές σφραγίδες, μισθωτήρια κ.λπ., αλλά και πλαστά έγγραφα για τουλάχιστον 100 εικονικές εταιρείες και εταιρείες offshore του κυκλώματος. Σε αυτά θα πρέπει να προστεθούν και οι 100.000 τηλεφωνικές συνομιλίες της ΕΥΠ.
Στο μεταξύ, οι αστυνομικές και εισαγγελικές αρχές -σύμφωνα με πληροφορίες- διερευνούν τη συμμετοχή πολιτών υπεράνω υποψίας στην πολυπλόκαμη δραστηριότητα του κυκλώματος.
Ωστόσο, σημαντικό ρόλο έπαιξαν και οι «περιφερειακοί», οι οποίοι, εκμεταλλευόμενοι την επαγγελματική τους ιδιότητα και τις γνώσεις τους, φέρονται ότι βοήθησαν στο «στήσιμο» της δαιδαλώδους και χρυσοφόρας (για τα μέλη της) απάτης, η οποία θεωρείται η μεγαλύτερη των τελευταίων ετών και ζημίωσε με εκατομμύρια ευρώ εκτός από ιδιώτες και το Ελληνικό Δημόσιο.
Εκτός από τον πολιτικό μηχανικό, τους δικηγόρους, των ιερωμένο, τους δικαστικούς επιμελητές, τον πρώην δικαστή, κρατικούς υπαλλήλους κ.λπ. (αλλά και την τυχόν εμπλοκή δικαστών), στο στόχαστρο βρίσκεται και η δράση συγκεκριμένου τραπεζικού υπαλλήλου.
ΕνημέρωνεΟ εν λόγω τραπεζικός υπάλληλος φέρεται ότι λόγω της θέσης του είχε τη δυνατότητα να πληροφορείται από τον «Τειρεσία» στοιχεία πολιτών που λόγω χρεών έχαναν τα ακίνητά τους με πλειστηριασμούς από διεκδικήσεις τραπεζών.
Με αυτόν τον τρόπο φέρεται ότι διευκολυνόταν η δραστηριότητα των μελών του κυκλώματος, που γνώριζαν πλέον με ακρίβεια ποια ακίνητα μπορούσαν να «χτυπήσουν».
Μέχρι στιγμής δεν έχουν εντοπιστεί όλα τα ακίνητα τα οποία είχαν υφαρπάξει μέσω πλαστογραφιών κ.λπ. οι ενεχόμενοι στην υπόθεση.
Σύμφωνα με κύκλους της Εισαγγελίας Εφετών, η άσκηση των ποινικών διώξεων θα ασκηθεί μόνο όταν «κουμπώσουν» με επαρκείς ενδείξεις ενοχής κατηγορίες σε βάρος συγκεκριμένων προσώπων.
- Ο Δικηγορικός Σύλλογος Πειραιά σε ανακοίνωσή του χαρακτηρίζει «απαράδεκτη και ανεύθυνη διάδοση αυθαίρετων και αόριστων καταγγελιών κατά δικηγόρων», η οποία -όπως επισημαίνει- «πλήττει και διασύρει έναν ολόκληρο επιστημονικό κλάδο».
πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

Σελίδες