ΣΥΛΛΕΓΟΥΜΕ ΤΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ e-ΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΑΣ ΤΙΣ ΣΕΡΒΙΡΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΟΘΟΝΗ ΣΑΣ...

22/12/10

Εγκρίθηκε ο προϋπολογισμός λιτότητας στην Ισπανία

Το ισπανικό κοινοβούλιο έδωσε το πράσινο φως χθες Τρίτη στον προϋπολογισμό λιτότητας που σύμφωνα με την κυβέρνηση έχει στόχο να ενισχύσει την εγχώρια οικονομία και να κατευνάσει τις διεθνείς αγορές που ανησυχούν για την δημοσιονομική σταθερότητα της χώρας της Ιβηρικής.
Ο προϋπολογισμός προβλέπει την μείωση του ελλείμματος, που επίσημα βρίσκεται στο 11,1%, σχεδόν στο μισό το 2011 με την περικοπή των δημοσίων δαπανών κατά 7,9%.
Η λιτότητα, συνδυαζόμενη με «δομικές μεταρρυθμίσεις», θα είναι το κλειδί για την ανάνηψη της ισπανικής οικονομίας, υποστήριξε η υπουργός Οικονομίας Ελένα Σαλγάδο.
Ο προϋπολογισμός εγκρίθηκε με τις ψήφους των βουλευτών των σοσιαλιστών του πρωθυπουργού Χοσέ Λουίς Ροδρίγκες Θαπατέρο και δύο μικρότερων κομμάτων. Η συντηρητική αντιπολίτευση και άλλα κόμματα τάχθηκαν εναντίον των μέτρων λιτότητας.
Ο προϋπολογισμός υποσκάπτει το κοινωνικό κράτος περικόπτοντας τις κοινωνικές δαπάνες και παγώνοντας τις συντάξεις και τους μισθούς ενώ δεν προβλέπει κανένα μέτρο για την δημιουργία θέσεων εργασίας και την ενίσχυση της οικονομικής δραστηριότητες, επισήμαναν οι επικριτές των κυβερνητικών προτάσεων.
Η ανεργία στην Ισπανία, που πλήττει το 20% του ενεργού εργατικού δυναμικού, είναι η υψηλότερη στην Ευρωπαϊκή Ένωση.
Έχουν διατυπωθεί ανησυχίες ότι η Ισπανία ενδέχεται να χρειαστεί όπως η Ελλάδα και η Ιρλανδία ενίσχυση της ρευστότητάς της από ΕΕ και ΔΝΤ -ωστόσο η Ισπανική οικονομία έχει πολύ μεγαλύτερο μέγεθος.
Η κυβέρνηση Θαπατέρο διαβεβαιώνει ότι δε θα χρειαστεί τέτοιο «πακέτο».
πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

Σελίδες