ΣΥΛΛΕΓΟΥΜΕ ΤΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ e-ΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΑΣ ΤΙΣ ΣΕΡΒΙΡΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΟΘΟΝΗ ΣΑΣ...

22/12/10

Βάζουν τέλος στην κυκλοφορία




Για μια ακόμα χρονιά παρατηρείται το φαινόμενο της κατάθεσης πινακίδων από οδηγούς που αδυνατούν να πληρώσουν τα τέλη. Ο αριθμός πλησιάζει το περσινό ρεκόρ. Οι όροι και οι προϋποθέσεις της κατάθεσης. Με προβλήματα η διαδικασία παραλαβής του σήματος
Χιλιάδες συμπολίτες μας για άλλη μια φορά αδυνατούν να πληρώσουν τα τέλη κυκλοφορίας, με αποτέλεσμα να καταφεύγουν στις εφορίες και να καταθέτουν τις πινακίδες των αυτοκινήτων τους.
Οι πολίτες που επιλέγουν να ακινητοποιήσουν τα οχήματά τους είναι κυρίως κάτοχοι αυτοκινήτων δεκαετίας και πάνω, τα οποία δεν μπορούν να τα πουλήσουν αφού η αξία τους είναι πολλές φορές μικρότερη από τα τέλη που πρέπει να πληρώσουν.

Από την άλλη οι περικοπές και το ψαλίδι στα δώρα δεν τους επιτρέπουν να πληρώσουν τα τσουχτερά τέλη και η μόνη λύση είναι η κατάθεση πινακίδων.
Τις τελευταίες ημέρες το φαινόμενο εντείνεται και όπως αναφέρει ο "Ελεύθερος Τύπος", είναι πιθανό μέχρι το τέλος του έτους, να φτάσουμε στα περσινά επίπεδα ρεκόρ της κατάθεσης 150.000 πινακίδων.
Πώς γίνεται η κατάθεση
Για να καταθέσει κάποιος τις πινακίδες του οχήματός του, απαιτείται αντίγραφο του E9, που να αποδεικνύει ότι ο ιδιοκτήτης του οχήματος διαθέτει υπό την κυριότητά του περιφραγμένο χώρο, όπου έχει σταθμεύσει το αυτοκίνητο, όσο καιρό οι πινακίδες βρίσκονται στην εφορία.
Επίσης θα πρέπει να έχει εξοφλήσει το σύνολο των προηγούμενων τελών κυκλοφορίας.
Κομφούζιο στις εφορίες
Ακόμα και όσοι επιλέγουν να πληρώσουν τα τέλη κυκλοφορίας το έργο τους δεν είναι εύκολο, καθώς δεν παρατηρούνται προβλήματα ως προς την αποστολή των ειδοποιητηρίων. Χιλιάδες πολίτες είτε δεν έχουν λάβει το ειδοποιητήριο, είτε το έχουν πάρει με λάθος στοιχεία.
Στις εφορίες δημιουργήθηκαν ουρές τις τελευταίες ημέρες, καθώς η προθεσμία λήγει στις 31 Δεκεμβρίου και το υπουργείο έχει διευκρινίσει ότι δεν πρόκειται να δώσει παράταση.
Από τις 2 Ιανουαρίου και µετά, οι οδηγοί θα μπορούν να πάρουν το αυτοκόλλητο σήµα μόνο από τη ∆ΟΥ µε την καταβολή προστίµου, που είναι ισόποσο της αξίας του τέλους, δηλαδή θα πληρώσουν διπλάσιο ποσό.
Όσοι πάντως έχουν λάβει τον σχετικό φάκελο κανονικά, µπορούν να προµηθευτούν το σήµα από οποιαδήποτε τράπεζα, το ταµείο παρακαταθηκών και δανείων και τα ταχυδροµεία.
ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

Σελίδες