ΣΥΛΛΕΓΟΥΜΕ ΤΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ e-ΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΑΣ ΤΙΣ ΣΕΡΒΙΡΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΟΘΟΝΗ ΣΑΣ...

22/12/10

«Σε γνωρίζω από ...το just 2...»

 του Αγγελου Πυρίοχου
Τελικώς όλοι θέλουν να μας εξαφανίσουν γι’ αυτό που είμαστε, μόνο που εμείς έχουμε ξεχάσει τι είμαστε. Στο διαδίκτυο κυκλοφορεί η εισήγηση που έκανε προ καιρού ο Κύπριος ευρωβουλευτής Μάριος Ματσάκης για τον εκμοντερνισμό / απλοποίηση της ελληνικής γραφής.
Μόνο γιώτα, μόνο όμικρον, τέρμα το άλφα γιώτα, το μόνο διψήφιο που θέλει είναι το «ου». Πολιτικός είναι άλλωστε. Στα κανάλια βλέπουμε τούρκικα, η Πάττυ κυριάρχησε του Μνημονίου, τα ΜΜΕ απεργούν όταν «κλείνει» η χώρα από διαμαρτυρίες, θεωρείσαι ρατσιστής αν φωνάξεις «βοήθεια» την ώρα που σε σκοτώνει ξένος, εθνικιστής αν ξέρεις τον εθνικό ύμνο.
Είδα κατά λάθος, λίγο από το show του Mega Just 2… κάπως έτσι, λόγω Καπουτζίδη. Στην κριτική επιτροπή οι κ.κ. Τουρνάς και Κορκολής που εκτιμώ. Και δύο νεαρές κυρίες, η μία με μαλλί ψάρι ενυδρείου, η άλλη μόλις έβαλα μπουγάδα, οι οποίες υποτίθεται ξέρουν από τραγούδι. Καλά, μιλάμε, η Γκαγκάκη μπροστά τους… Λευτέρης Παπαδόπουλος.
Κυρία Γκαγκάκη, συγγνώμη για ότι είπα και έγραψα για σας. Δεν είχα δει τις συναδέλφους σας. Αν τις έχουν εκεί για να γελάμε, απέτυχαν. Αν τις έχουν για να εκνευριστούμε… το πέτυχαν.
Αγνοώ τα ονόματά τους και χαίρομαι. Αυτές αγνοούν τα πάντα για το ελληνικό τραγούδι και λυπήθηκα που τις ίδιες τάσεις έχουν οι συνθέτες της επιτροπής.
Αρα, «λογικό» να μην ξέρουν όλοι ότι το «Θεός αν είναι» το είπε πρώτη -στην Ελλάδα- η Πρωτοψάλτη και όχι η Αλεξίου. Ψιλά γράμματα. Κάποια στιγμή στα πλαίσια του διασκεδαστικού -αυτό είναι άλλωστε- ο κ. Τουρνάς ζήτησε από την κ. Μπεκατώρου να τραγουδήσει ακίνητη μια στροφή από τον Εθνικό Υμνο, αφού όπως είπε η κυρία, όταν κάνει στροφή περί τον άξονά της, φαλτσάρει. «Σε γνωρίζω από την όψη του σπαθιού την τρομερή» τραγούδησε η κυρία, ακούστηκε στο βάθος ο Καπουτζίδης να λέει κάτι για «κόψη», οι κυρίες της επιτροπής αλλά και οι κύριοι έμειναν στο φάλτσο. Αρα «Σε γνωρίζω από το just του σπαθιού το fuck me just…”
πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

Σελίδες