22/12/10

Σε απεργιακό κλοιόΣε τρίωρη στάση εργασίας προχωρούν σήμερα ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ ενόψει της ψήφισης του προϋπολογισμού στη Βουλή. Συμμετέχουν οι λιμενεργάτες και οι εργαζόμενοι στους ΟΤΑ. Συγκεντρώσεις στο Σύνταγμα και στην Ομόνοια
Σε τρίωρη στάση εργασίας προχωρούν σήμερα ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ, ενόψει της ψήφισης του προϋπολογισμού στη Βουλή.

Η στάση θα ξεκινήσει στις 12:00 και θα διαρκέσει έως τις 15:00, με τους εργαζομένους να συγκεντρώνονται στη μία στο Σύνταγμα, προκειμένου να πραγματοποιήσουν συλλαλητήριο. Στις 14:00 θα πραγματοποιηθεί η συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στην Ομόνοια.
«Η αντίδραση και ο αγώνας των συνδικάτων, των εργαζομένων, των συνταξιούχων και των ανέργων ενάντια στον προϋπολογισμό του 2011 και των Νεοφιλελεύθερων πολιτικών του Μνημονίου των τοκογλύφων δανειστών, που υλοποιεί η κυβέρνηση, συνεχίζεται», αναφέρει η ΓΣΕΕ σε σχετική ανακοίνωσή της.
Οι εργαζόμενοι με τη μεγάλη συμμετοχή στις κινητοποιήσεις στέλνουν μήνυμα αντίστασης στις βάρβαρες πολιτικές της Κυβέρνησης και της τρόικας, που ισοπεδώνουν τα μισθολογικά, εργασιακά, ασφαλιστικά και κοινωνικά δικαιώματά μας», σημειώνει η ΑΔΕΔΥ στην ανακοίνωσή της.
Σε 24ωρη απεργία προχωρούν οι εργαζόμενοι στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς (δείτε εδώ)
Στη στάση θα συμμετάσχουν και οι μόνιμοι και δόκιμοι λιμενεργάτες του ΟΛΠ, οι επόπτες και αρχιεργάτες του Οργανισμού, καθώς και τα μέλη της (ΟΜ.Υ.Λ.Ε), και οι εργαζόμενοι στον ΟΤΕ.
Σήμερα, από τις 11 το πρωί κι έως το τέλος της βάρδιας τους οι εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση θα απέχουν από τα καθήκοντά τους μετά την απόφαση της ΠΟΕ-ΟΤΑ να προκηρύξει τετράωρη πανελλαδική στάση εργασίας
Πανελλαδική στάση εργασίας δύο ωρών κήρυξε η ΟΛΜΕ από τις 12.00 ως τις 14.00 για την πρωινή βάρδια και από τις 14.00 ως τις 16.00 για την απογευματινή, με αφορμή την ψήφιση του προϋπολογισμού στη Βουλή και με στόχο να συμμετάσχουν και οι εκπαιδευτικοί στη συγκέντρωση που διοργανώνουν ΑΔΕΔΥ και ΓΣΕΕ έξω από τη Βουλή, ενώ ανάλογες συγκεντρώσεις θα γίνουν και σε άλλες πόλεις της χώρας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

Σελίδες