ΣΥΛΛΕΓΟΥΜΕ ΤΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ e-ΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΑΣ ΤΙΣ ΣΕΡΒΙΡΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΟΘΟΝΗ ΣΑΣ...

24/1/11

ΒΑΖΕΙ ΧΕΡΙ ΣΤΙΣ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ Ο ΤΡΙΣΕ!

Αρχίστε να πληρώνετε τις οφειλές σας αλλιώς κόψτε μισθούς και δαπάνες, προχωρήστε σε απολύσεις και πουλήστε ακίνητά σας
Στριμώχνει τις ελληνικές τράπεζες ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας κ. Τρισέ. Στην πρόσφατη συνεδρίαση με τις διοικήσεις των κεντρικών τραπεζών των χωρών μελών της Ευρωζώνης, ζήτησε από τον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος κ. Γ. Προβόπουλο να ενημερώσει τις διοικήσεις των ελληνικών τραπεζών ότι θα πρέπει να αρχίσουν να επιστρέφουν τα παλιά που έχουν πάρει από την ΕΚΤ.
Με την προειδοποίηση ότι θα διακοπεί η συνέχιση της χρηματοδότησης που παίρνουν με την εγγύηση του ελληνικού Δημοσίου. Σας δίνω χρήματα αλλά θα πρέπει και να επιστρέφετε, είναι η... σύσταση του Τρισέ. Σύμφωνα με επίσημα στοιχεία, οι ελληνικές τράπεζες έχουν πάρει μέχρι σήμερα γύρω στα 95 με 100 δισ. ευρώ (!), όταν όλες μαζί οι τράπεζες των χωρών μελών της Ευρωζώνης έχουν πάρει 340 περίπου δισ. ευρώ, δηλαδή οι ελληνικές τράπεζες έχουν λάβει τη μερίδα του λέοντος! Και υπολογίζεται να φτάσει μέσα στο 2011 η συνολική δανειοδότηση των τραπεζών μας από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα στα 120 δισ. ευρώ!
Η εντολή του προέδρου της ΕΚΤ είναι ότι θα πρέπει οι ελληνικές τράπεζες να προχωρήσουν σε περικοπές μισθών, δαπανών, απολύσεις και αν με αυτά τα μέτρα δεν εξοικονομήσουν χρήματα για να πληρώσουν τις υποχρεώσεις τους στην ΕΚΤ, τότε θα πρέπει να πουλήσουν περιουσιακά στοιχεία, ακίνητα και ό,τι άλλο, προκειμένου να εξασφαλίσουν χρήματα για την καταβολή των δόσεων.
Ο κ. Προβόπουλος ήδη ενημέρωσε για την εντολή Τρισέ όλους τους διοικητές των ελληνικών τραπεζών που έχουν πάρει χρήματα από την ΕΚΤ.
Στο ερώτημα, αυτά τα 95 δισ. που έχουν πάρει από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα πού πήγαν, γιατί στην αγορά δεν... φάνηκαν, η απάντηση είναι ότι κάλυψαν οι τράπεζες τις δικές τους τρύπες... 
πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

Σελίδες