ΣΥΛΛΕΓΟΥΜΕ ΤΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ e-ΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΑΣ ΤΙΣ ΣΕΡΒΙΡΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΟΘΟΝΗ ΣΑΣ...

20/1/11

Σε θέσεις μάχης οι συμβασιούχοι



Συλλαλητήριο έξω από τον Άρειο Πάγο, όπου συζητείται η υπόθεσή τους, πραγματοποιούν περίπου 3000 συμβασιούχοι. Κλειστή η λ. Αλεξάνδρας. Στάση εργασίας από ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ.Απεργούν γιατροί, δικηγόροι και φαρμακοποιοί. Τετράωρη στάση εργασίας σε λεωφορεία και τρόλεϊ. Αναλυτικά το απεργιακό δελτίο


Από τις 9 το πρωί περίπου 3000 συμβασιούχοι συλλαλητήριο στον Άρειο Πάγο, όπου στη διευρυμένη Ολομέλεια του Ανωτάτου Δικαστηρίου συζητείται η υπόθεση των συμβασιούχων που καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες. Η λεωφόρος Αλεξάνδρας παραμένει κλειστή και στα δύο ρεύματα.

Οι συγκεντρωμένοι φωνάζουν συνθήματα και δηλώνουν αποφασισμένοι να φτάσουν μέχρι τα ευρωπαϊκά δικαστήρια σε περίπτωση που δεν δικαιωθούν.
Σήμερα στην Ολομέλεια εκδικάζεται η προσφυγή των καθαριστριών του Ο.Π.Α.Π., οι οποίες ζητούν τη μετατροπή των συμβάσεων τους σε αορίστου. Αν καταφέρουν να κερδίσουν τη δίκη, θα σημάνει ανατροπή δεδομένων και θα ανοίξει ο δρόμος για χιλιάδες συμβασιούχους.
Η τελική απόφαση αναμένεται σε δύο μήνες, αν και σύμφωνα με πληροφορίες η εισήγηση είναι αρνητική προς το αίτημα των καθαριστριών.
Στάση ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ
Τετράωρη στάση εργασίας, από τις 8.30 το πρωί έως τις 12.30 το μεσημέρι, για τους εργαζόμενους που απασχολούνται με συμβάσεις στο δημόσιο, ευρύτερο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, εξήγγειλε για σήμερα η Εκτελεστική Επιτροπή της ΓΣΕΕ. Στάση εργασίας τις ίδιες ώρες έχει προκηρύξει και η ΑΔΕΔΥ
Εκτός από τη στάση εργασίας της Πέμπτης, η Ε.Ε της ΑΔΕΔΥ αποφάσισε νέο κύκλο κινητοποιήσεων που ξεκινούν με συλλαλητήριο κατά της ακρίβειας για την Πέμπτη 27 Ιανουαρίου 2011 και κορυφώνονται με 24ωρη απεργία την Πέμπτη 10 Φεβρουαρίου 2011.
Η ΑΔΕΔΥ καλεί, επίσης, τους εργαζομένους στο Δημόσιο να συμμετάσχουν στο συλλαλητήριο που θα πραγματοποιηθεί στις 18 Ιανουαρίου στις 6 το απόγευμα στα Προπύλαια, εναντίον των αλλαγών που προωθεί η κυβέρνηση στα μέσα μαζικής μεταφοράς.
Απεργούν γιατροί, φαρμακοποιοί, δικηγόροι
Στον χορό των κινητοποιήσεων μπαίνουν σήμερα και οι γιατροί των δημόσιων νοσοκομείων, οι οποίοι αντιδρούν στην κατάθεση του πολυνομοσχεδίου, που έχει να κάνει με την αναδιάρθρωση στον χώρο της υγείας
Συνεχίζεται η τριήμερη απεργία των φαρμακοποιών σε όλη τη χώρα(δείτε εδώ). Τις ημέρες των κινητοποιήσεων θα λειτουργούν φαρμακεία ασφαλείας.
Οι εργαζόμενοι στα λεωφορεία και τα τρόλεϊ πραγματοποιούν και σήμερα στάσεις εργασίας από τις 11.00 το πρωί έως τις 15.30 το μεσημέρι. Τα οχήματα θα αποσύρονται μία ώρα νωρίτερα. Κανονικά κυκλοφορούν το Μετρό, ο ηλεκτρικός και το Τραμ.
Δεκάδες δρομολόγια, συμπεριλαμβανομένων και του διεθνούς δικτύου, του ΟΣΕ ματαιώνονται, καθώς οι συρμοί του Οργανισμού θα μείνουν ακινητοποιημένοι, εξαιτίας της 48ωρης απεργίας που έχει εξαγγείλει η Πανελλήνια Ένωση Προσωπικού Έλξης για τις 19 και 20 Ιανουαρίου (δείτε εδώ).
Με απόφαση της Ολομέλειας των προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων της χώρας, οι δικηγόροι όλης της Ελλάδος, εκτός των Αθηνών, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για ορισμένες διατάξεις του νομοσχεδίου που αφορά το άνοιγμα του επαγγέλματός τους, κατέρχονται σε τριήμερη αποχή  έως και την Παρασκευή(δείτε εδώ).
ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

Σελίδες