ΣΥΛΛΕΓΟΥΜΕ ΤΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ e-ΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΑΣ ΤΙΣ ΣΕΡΒΙΡΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΟΘΟΝΗ ΣΑΣ...

20/1/11

Eφιάλτης το Wikileaks στο ποδόσφαιρο!

Hρθε στη γειτονιά μας, τη Βουλγαρία, μήπως έρθει και στην αφεντιά μας; Γεγονός...
 
Eφιάλτης το Wikileaks!
 είναι ότι τα περίφημα ντοκουμέντα του ιστότοπου WikiLeaks, που αποκάλυψαν πράγματα και θαύματα –εκτός των άλλων, και πολιτικού περιεχομένου– στο βουλγαρικό ποδόσφαιρο είναι ένας εφιάλτης για κάθε εμπλεκόμενο στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Από τον πρόεδρο της προϊστάμενης Αρχής, ΕΠΟ, Σοφοκλή Πιλάβιο, μέχρι τους προέδρους ομάδων Β' και Γ' Εθνικής κυρίως, αλλά και για κάποιους της Super League!
Τα «Επίκαιρα» είναι σε θέση να γνωρίζουν ότι οι διάφοροι ποδοσφαιρικοί παράγοντες έχουν πληροφόρηση πως το WikiLeaks θα «χτυπήσει» και το ελληνικό ποδόσφαιρο, με ντοκουμέντα που θα αποκαλύπτουν με
στοιχεία τα περί «στημένων αγώνων» που αναφέρονται στους περίφημους φακέλους που έστειλε η UEFA στην ΕΠΟ και εμπλέκει σχεδόν όλη τη Β' Εθνική και ομάδες από τη Super League. Οι φάκελοι αυτοί με τα «στημένα» –κατά την UEFA– αποκαλύφθηκαν στη Βουλή των Ελλήνων από το βουλευτή του ΛΑΟΣ Πλεύρη και είναι γνωστά σε όλους.
Το WikiLeaks αποκάλυψε πρόσφατα απίθανες ιστορίες για το βουλγαρικό ποδόσφαιρο. Πριν τις αναφέρουμε, ας ακούσουμε μια… ιστορία, που όμοιά της δεν υπάρχει στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο.
Σεπτέμβριος του 2009 και στα γραφεία της Λέφσκι Σόφιας έφτασε φαξ από το ρωσικό σύλλογο Ρούμπιν Καζάν, που ενδια φερόταν άμεσα για τέσσερις παίκτες, επειδή την ομάδα είχε χτυπήσει ο ιός της νέας γρίπης: Το Βούλγαρο Ζίφκο Μιλάνοφ, το Σκοπιανό Ντάρκο Τασέφσκι, το Βραζιλιάνο Ζε Σοάρες και το Μαροκινό Γιουσέφ Ραμπέχ, έναντι του ποσού των 2 εκατ. ευρώ. Ο πρόεδρος της Λέφσκι Τόντορ Μπάτκοφ έστειλε αμέσως τους τέσσερις παίκτες στη Μόσχα. Αυτοί πήγαν, κάποιος τους υποδέχτηκε και τους πήγε στο ξενοδοχείο, αλλά η συνέχεια είναι ιλαροτραγωδία. Κανένας άνθρωπος της Ρούμπιν Καζάν δεν πήγε στο ραντεβού. Οι τέσσερις περίμεναν και περίμεναν, του κάκου. Ούτε φωνή ούτε ακρόαση. Κανείς δεν απαντούσε στα τηλεφωνήματά τους. Αναγκάστηκαν, λοιπόν, να γυρίσουν πίσω στη Σόφια. Ωστόσο, είχαν αργήσει. Δεν κατάφεραν να φτάσουν έγκαιρα για να παίξουν στο ντέρμπι με την ΤΣΣΚΑ. Τι είχε συμβεί;
Το WikiLeaks αναφέρει ότι ο πρόεδρος Μπάτκοφ, άνθρωπος του περίφημου Ρωσοϊσραηλινού επιχειρηματία Μίκαελ Τσέρνο, είχε σκηνοθετήσει ο ίδιος τη «μεταγραφή», ώστε να φύγουν οι τέσσερις καλύτεροι παίκτες του για να μην παίξουν στο ντέρμπι. Γιατί; Μα, γιατί το είχε παίξει στο στοίχημα να χάσει η ομάδα του! Όπως κι έχασε, με 2-0! «Είμαστε ο περίγελως της Ευρώπης», έγραψαν οι εφημερίδες. Ο Μπάτκοφ εξακολουθεί ακόμα και σήμερα να είναι πρόεδρος. Τι μέρους του λόγου, όμως, είναι οι πρόεδροι άλλων ομάδων; Ακούστε: Οι περιβόητοι Μάρινοβς, γνωστοί και ως «αδελφοί του περιθωρίου», για τους οποίους εκκρεμούν δίκες για φόνους, εκβιασμούς και σύνδεση με το οργανωμένο έγκλημα, έχουν τη Σλάβια. Ο Νικολάι Γκιγκόφ, που φημολογείται πως είναι έμπορος όπλων, έχει τη Λοκομοτίβ Σόφιας και ο Γκρίσα Γκάντζεφ, γνωστός από παράνομες δραστηριότητες στο οργανωμένο έγκλημα, έχει τη Λίτεξ. Ο Βασίλ Κρουμόφ Μποζκόφ, γνωστός και ως «Το κρανίο», ήταν ο πρώην ιδιοκτήτης της ΤΣΣΚΑ, μίας από τις πιο σημαντικές ομάδες της Βουλγαρίας. Οι τελευταίοι τρεις πρόεδροι της Λοκομοτίβ Πλόντιβ, που αυτή τη στιγμή ανήκει στην εγκληματική ομάδα VIS, έχουν δολοφονηθεί.
Τα στημένα ματς στη Βουλγαρία είναι η πανούκλα του ποδοσφαίρου. Με αυτά γίνεται ξέπλυμα χρήματος κ.λπ., κ.λπ., και το WikiLeaks δεν έχει ενδοιασμούς να αποκαλύψει. Μήπως, όμως, κάνει το ίδιο και για τα του οίκου μας; Θα δείξει. Πάντως, η UEFA και η FIFA έχουν τους πληροφοριοδότες τους στην Ελλάδα και γνωρίζουν σαφώς περισσότερα απ’ όσα γνωρίζουμε εμείς. Θα πείτε, αποδεικνύονται όλα αυτά; Αυτό είναι ένα «θέμα». Διότι στη Βουλγαρία, κατά καιρούς, η Δικαιοσύνη έκανε προσπάθειες, οι οποίες ήταν ατελέσφορες. Η νέα κυβέρνηση υποσχέθηκε να καθαρίσει το τοπίο. Όπως και η δική μας. Μόνο που οι ημέρες περνούν, οι εβδομάδες, οι μήνες και δεν υπάρχει φως στο τούνελ, παρά τις καλές προσπάθειες του κ. Παπανδρέου.
Σύμφωνα, πάντως, με πληροφορίες από κυβερνητικά στελέχη, η υπόθεση με τα «στημένα της UEFA» δεν πρόκειται να μπει στο συρτάρι. Θα βγει στον αέρα στο κατάλληλο timing, προκειμένου να λειτουργήσει και αποπροσανατολιστικά. Το αρμόδιο υπουργείο έχει στα χέρια του στοιχεία, κυρίως από το ΣΔΟΕ, που θα προκαλέσουν πάταγο όταν βγουν στη φόρα. Το θέμα είναι πως αν το WikiLeaks αποκαλύψει πρώτο πρόσωπα και πράγματα, τότε η κυβέρνηση, μην μπορώντας να κάνει διαφορετικά, θα αναγκαστεί να μιλήσει. Κι έχει πολλά να πει...

Δημοσιεύτηκε στο περιοδικό "Επίκαιρα" στις 13/1/11 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

Σελίδες