ΣΥΛΛΕΓΟΥΜΕ ΤΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ e-ΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΑΣ ΤΙΣ ΣΕΡΒΙΡΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΟΘΟΝΗ ΣΑΣ...

20/1/11

Η επιστροφή της εικόνας



Μια μεγάλη αδικία αποκατέστησε ο τραγουδιστής Μπόι Τζορτζ, κάτοχος μιας εικόνας του Χριστού, η οποία είχε κλαπεί από την Κύπρο, κατά τη διάρκεια της τουρκικής εισβολής. Την παραχωρεί στην εκκλησία του Αγ. Χαράλαμπου
Μια ευγενική πράξη αποφάσισε να κάνει ο γνωστός τραγουδιστής Μπόι Τζορτζ επιστρέφοντας μια εικόνα του Χριστού στην εκκλησία της Κύπρου.
Η εικόνα είχε επέλθει στη κατοχή του έντεκα χρόνια μετά την Τουρκική εισβολή, όταν ο  πρώην τραγουδιστής των Culture Club την αγόρασε από έναν έμπορο τέχνης το 1985 χωρίς να γνωρίζει την προέλευσή της.
Ο Ζόρτζ δήλωσε ευτυχής που η εικόνα επέστρεψε εκεί όπου ανήκει ενώ τόνισε ότι υπήρξε ανέκαθεν φίλος της Κύπρου.
"Ανυπομονώ να δω την εικόνα να καταλήγει στην εκκλησία του Αγίου Χαράλαμπου απ’ όπου είχε κλαπεί παράνομα", σημείωσε προσθέτοντας ότι την πρόσεχε για 26 ολόκληρα χρόνια.
Σύμφωνα με το BBC, η κίνηση καλής θέλησης προέκυψε όταν η εκκλησία στο Νέο Χωριό Κυθρέας έδωσε στοιχεία που αποδείκνυαν ότι η εικόνα της ανήκει.
Ο επίσκοπος Πορφύριος της Νεάπολης εξέφρασε τη χαρά και την ευγνωμοσύνη του για το γεγονός ότι ο τραγουδιστής παρέδωσε την εικόνα λέγοντας ότι κινήσεις όπως αυτές συνεισφέρουν στον επαναπατρισμό των θρησκευτικών θησαυρών.
ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

Σελίδες