ΣΥΛΛΕΓΟΥΜΕ ΤΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ e-ΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΑΣ ΤΙΣ ΣΕΡΒΙΡΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΟΘΟΝΗ ΣΑΣ...

21/1/11

Απαίτηση αναδιάρθρωσης χρέους



Το αίτημα για άμεση αναδιάρθρωση χρέους της Ελλάδας έθεσε σε συνέντευξη που δημοσιεύεται σήμερα, ο πρόεδρος των Γερμανών βιομηχάνων που προειδοποιεί ότι το 2013 θα είναι αργά. Λάδι στη φωτιά της κόντρας με τη Γερμανία ρίχνει ο Μπαρόζο υποστηρίζει ότι η Γερμανία δίνει, αλλά και παίρνει πολλά από την Ε.Ε.
Την ώρα που ο Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο ρίχνει λάδι στη φωτιά της κόντρας με την γερμανίδα καγκελάριο Α.Μέρκελ, ο πρόεδρος των Γερμανών βιομηχάνων απειτεί αναδιάρθρωση του χρέους της Ελλάδας "εδώ και σήμερα" υποστηρίζοντας ότι εάν η απόφαση καθυστερήσει έως το 2013 οπότε θα τεθεί σε λειτουργία ο μόνιμος Μηχανισμός Στήριξης θα είναι πολύ αργά.

Ο Χάνς Πέτερ Κάιτελ, πρώην επικεφαλής της  HOCHTIEF αντικατοπτρίζοντας τη γενικότερη τάση στην ισχυρότερη οικονομία της Ευρωζώνης, ζητά να διαμορφωθεί άμεσα ένα πρόγραμμα αναδιάρθρωσης του χρέους της Ελλάδας, προκειμένου να ηρεμήσουν οι αγορές.
"Μόνο μέσω μιας αναδιάρθρωσης μπορεί η Ελλάδα να απελευθερωθεί από την κρίση χρέους" εκτιμά σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Handelsblatt που εκδίδεται σήμερα και διαπιστώνει ότι ήδη το βάρος του χρέους είναι δυσβάσταχτο και θα συνεχίσει να αυξάνεται.
"Πρέπει να διατυπώσουμε μία λύση για τη χώρα. Αυτή μπορεί να είναι μόνον η αναδιάρθρωση με μέτρο. Οι πιστωτές, κάτοχοι ομολόγων της Ελλάδας το γνωρίζουν αυτό και έχουν ενσωματώσει από καιρό τις απώλειες" υποστηρίζει ο πρόεδρος των βιομηχάνων και ισχυρός άνδρας της Γερμανίας και καλεί να εφαρμοστεί αν είναι δυνατόν και από σήμερα, το πρόγραμμα ελεγχόμενης αναδιάρθρωσης χρεέους της Ελλάδας.
Λάδι στη φωτιά της κόντρας
Ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο υπενθυμίζει ότι η Γερμανία, η οποία διατυπώνει την αντίθεσή της με τις προτάσεις για την διεύρυνση του Ευρωπαϊκού Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας της ευρωζώνης, μπορεί να προσφέρει πολλά στην Ευρώπη, δέχεται όμως και πολλά από την Ευρώπη, σε συνέντευξή του δημοσιεύεται σήμερα στην εφημερίδα Stuttgarter Zeitung.
"Πρέπει τώρα να δείξουμε σαφώς στις αγορές ότι δεν κάνουμε δηλώσεις, αλλά λαμβάνουμε αποφάσεις. Αυτό δεν είναι απλώς η άποψη του προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής...είναι επίσης η άποψη του Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας" λέει ο πρόεδρος της Κομισιόν, του οποίου οι σχέσεις με την καγκελάριο Α.Μέρκελ βρίσκονται στο χειρότερο δυνατό σημείο με αφορμή την αντίθετη θέση που διατυπώνει η Γερμανία.
Ο βασικός χρηματοδότης της ΕΕ, επαναλαμβάνει συνεχώς ότι δεν υπάρχει λόγος αυτή τη στιγμή αύξησης των πόρων του Ταμείου, αλλά η λήψη σκληρών δημοσιονομικών μέτρων σε όλες της χώρες της Ευρώπης, προκειμένου να εξυγιάνουν τα οικονομικά τους.
Πιο επιφυλακτικός για το τι πρόκειται να ακολουθήσει, ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής αρνήθηκε να σχολιάσει τις πληροφορίες που δημοσιεύθηκαν στον Τύπο σχετικά με σχέδιο αναδιάρθρωσης του δημοσιονομικού χρέους της Ελλάδας, βάσει του οποίου η χώρα θα δανειζόταν χρήματα από το Ευρωπαϊκό Ταμείο για να αγοράσει τα δικά της κρατικά ομόλογα και υπέρ του οποίου, επί της αρχής, είχε ταχθεί το Βερολίνο, σύμφωνα με ορισμένα δημοσιεύματα.
"Οι φημολογίες για το θέμα αυτό δεν είναι χρήσιμες, ούτε έξυπνες. Δεν θέλω να λάβω μέρος", λέει ο Ζοσέ Μπαρόζο.
ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

Σελίδες