ΣΥΛΛΕΓΟΥΜΕ ΤΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ e-ΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΑΣ ΤΙΣ ΣΕΡΒΙΡΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΟΘΟΝΗ ΣΑΣ...

21/1/11

Νέο αεροσκάφος 1 δισ. ευρώ για τη Μέρκελ

Με νέο και υπερσύγχρονο αεροσκάφος, αξίας 1 δισ. ευρώ θα “πετάγεται” στις συναντήσεις της η Γερμανίδα Καγκελάριος, Άνγκελα Μέρκελ, μετά το “ρετουσάρισμα” του εναέριου στόλου που θα έχει στη διάθεσή της η γερμανική κυβέρνηση και δη η νέα “Σιδηρά Κυρία” της Ευρώπης.

Κι όλα αυτά συμβαίνουν, “όταν η Γερμανία έχει συμβάλει στην 'καθήλωση' αεροσκαφών, χωρών που αντιμετωπίζουν οικονομικά προβλήματα, όπως η Ιρλανδία και η Ελλάδα”, όπως σημειώνει και το σχετικό δημοσίευμα του Bloomberg (21/01).

Τα νέα αεροσκάφη θα είναι πλήρως εξοπλισμένα, διαθέτοντας αίθουσες συνεδριάσεων και πυραυλικά αμυντικά συστήματα.

“Είναι σχεδόν ντροπιαστικό, το να βλέπεις τους επικεφαλής μίας από τις ισχυρότερες οικονομίες του κόσμου, να ταξιδεύουν με αεροσκάφη-αντίκες”, δήλωσε ο Πρόεδρος της κοινοβουλευτικής Επιτροπής Μεταφορών της Γερμανίας και μέλος του κόμματος των Πρασίνων, Winfried Hermann.

“Τα νέα αεροσκάφη θα είναι οπωσδήποτε πολύ υψηλού κόστους, αλλά ταυτόχρονα μία επένδυση, που αξίζει τα λεφτά της”, δήλωσε ο ίδιος.

Στο πλαίσιο της ανανέωσης του στόλου, η Γερμανία θα αντικαταστήσει αεροσκάφη ηλικίας άνω των 20 ετών με δύο υπερσύγχρονα  Airbus SAS A340 και ένα ζεύγος μικρότερων, A319, ενώ στα νέα αποκτήματα θα προστεθούν και τέσσερα μικρότερα αεροσκάφη, της Global Express, που θεωρούνται τα πλέον πολυτελή, που δημιουργήθηκαν ποτέ.

Η αναμόρφωση του στόλου ξεκίνησε τον περασμένο Μάρτιο και αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί στα τέλη του έτους, σύμφωνα με το γερμανικό υπουργείο Άμυνας.
πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

Σελίδες