ΣΥΛΛΕΓΟΥΜΕ ΤΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ e-ΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΑΣ ΤΙΣ ΣΕΡΒΙΡΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΟΘΟΝΗ ΣΑΣ...

17/1/11

Χτύπησαν εφοδιοπομπή



Νέα επίθεση σε φορτηγά που μετλέφεραν προμήθειες του ΝΑΤΟ έκαναν οι οπλαρχηγοί των φυλών στο Πακιστάν που κατέστρεψαν 16 οχήματα σταθμευμένα έξω από μοτέλ

Νέο χτύπημα σε εφοδιοπομπή του ΝΑΤΟ στο νοτιοδυτικό Πακιστάν έκαναν ομάδες ενόπλων που πυρπόλησαν 16 φορτηγά και ανέλαβαν την ευθύνη, ως αντίποινα για βομβαρδισμούς από μη επανδρωμένα αεροσκάφη.

Η επίθεση έγινε σε εθνική οδό στην περιοχή Ντέρα Μουράντ Τζαμάλι, στην επαρχία Μπαλουχιστάν, όταν ένοπλοι έκαναν έφοδο σε μοτέλ όπου ήταν σταθμευμένα πολλά φορτηγά.
Σύμφωνα με τοπικό αξιωματούχο άρχισαν να πυροβολούν αδιακρίτως εναντίον των οχημάτων, δεκαέξι από τα οποία καταστράφηκαν.
Πυροσβέστες και κάτοικοι προσπάθησαν επί ώρες να σβήσουν τις φλόγες και κατάφεραν να διατηρήσουν άθικτα δύο δεξαμενοφόρα φορτηγά.
Την ευθύνη της επίθεσης διεκδίκησε για λογαριασμό των Πακιστανών Ταλιμπάν ο Αζάμ Ταρίκ:
"Είναι αντίποινα στις επιθέσεις μη επανδρωμένων αεροσκαφών στις περιοχές των φυλών" είπε ο Ταρίκ τηλεφωνικά από άγνωστη τοποθεσία στην μεθόριο Πακιστάν-Αφγανιστάν.
Η επίθεση προστέθηκε σε μια σειρά από παρόμοιες ενέργειες εναντίον των εφοδιοπομπών του NATO. Το 2010 καταστράφηκαν πάνω από 170 φορτηγά και έξι άνθρωποι, οι περισσότεροι οδηγοί, σκοτώθηκαν.
Σύμφωνα με επίσημα στοιχεία το 80% των εφοδίων του NATO μεταφέρονται στο Αφγανιστάν μέσω Πακιστάν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

Σελίδες