ΣΥΛΛΕΓΟΥΜΕ ΤΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ e-ΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΑΣ ΤΙΣ ΣΕΡΒΙΡΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΟΘΟΝΗ ΣΑΣ...

20/2/11

Εκτος μνημονίου τα 50 δις


Ο στόχος των ιδιωτικοποιήσεων των 50 δις ευρώ δεν αποτελεί όρο για τη συνέχιση της δανειοδότησης της Ελλάδας από την Τρόικα, όπως διαβεβαιώνουν πηγές του ΔΝΤ

“Μετά το 2013 η τρόικα δεν µπορεί να σου πει τι θα κάνεις και τα 50 δις ευρώ φτάνουν ως το 2015”, σηµειώνουν στην Ουάσιγκτον, σύμφωνα με “Τα Νέα” (19/02).

Όλα ξεκίνησαν όταν η τρόικα, µε πρωταγωνιστή το µόνιµο αντιπρόσωπο στην Αθήνα του ΔΝΤ, Μποµπ Τράα, ο οποίος ζήτησε από την κυβέρνηση, να διευκρινίσει ποιες είναι οι προθέσεις της σε σχέση µε τις ιδιωτικοποιήσεις.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η ανακοίνωση των ιδιωτικοποιήσεων ακίνητης περιουσίας του Δημοσίου, ύψους 50 δις. μέχρι το 2015, δεν είναι παρά η ανταπόκριση της κυβέρνησης στις πιέσεις αυτές και το υπουργείο Οικονοµικών αποφάσισε να θέσει στόχο τα 50 δις ευρώ, εκτιμώντας πως η προαναγγελία ενός τόσο φιλόδοξου σχεδίου θα βελτίωνε το κλίμα στις αγορές.
Η τρόικα είχε λάβει υπόψη της τις εξαγγελίες Σαµαρά για 50 δις. ευρώ, αλλά και τη µελέτη του ΙΣΤΑΜΕ για την ακίνητη περιουσία, καθώς και τις σχετικές δηλώσεις του Πρωθυπουργού για την αξιοποίησή της.
Παπουτσής:  “Να μην ξεχνάμε ότι είμαστε εκπρόσωποι των πολιτών”
"Η αναθεώρηση του Μνημονίου είναι συλλογική υπόθεση και ευθύνη", τονίζει σε συνέντευξή του ο Χρήστος Παπουτσής, στέλνοντας μήνυμα προς τους συναδέλφους του στο Υπουργικό Συμβούλιοπως "δεν πρέπει να ξεχνάμε ούτε μια στιγμή ότι δεν είμαστε εκπρόσωποι των υπουργείων μας, αλλά εκπρόσωποι των πολιτών στο υπουργείο που μας εμπιστεύτηκε ο πρωθυπουργός".
Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα "Real News", ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη εξαπολύει επίθεση στα στελέχη της τρόικας ζητώντας τους "να αντιληφθούν επιτέλους ποιος είναι ο ρόλος τους", ενώ επισημαίνει πως στόχος της κυβέρνησης είναι η γρήγορη αποκατάσταση των αδικιών στα χαμηλότερα κοινωνικά στρώματα, χωρίς όμως να τεθεί σε κίνδυνο η επόμενη μέρα.
Αναφερόμενος στο ενδεχόμενο ο κ. Παπανδρέου να επιλέξει να αναλάβει μια διεθνή θέση και να μην ηγηθεί του ΠΑΣΟΚ στις επόμενες εκλογές, ο κ. Παπουτσής ξεκαθαρίζει πως "ο πρωθυπουργός είναι Παπανδρέου. Και οι Παπανδρέου δεν δραπετεύουν από τα δύσκολα της πατρίδας. Φυσικά και θα ηγηθεί και στην επόμενη νίκη του ΠΑΣΟΚ, όταν θα επιβεβαιώνεται το αποτέλεσμα των προσπαθειών μας".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

Σελίδες