ΣΥΛΛΕΓΟΥΜΕ ΤΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ e-ΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΑΣ ΤΙΣ ΣΕΡΒΙΡΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΟΘΟΝΗ ΣΑΣ...

20/2/11

ΥΠΟΙΚ: Δεν είναι μνημονιακός στόχος τα 50 δισ. ευρώ

Τα 50 δισ. ευρώ αποτελούν ένα στόχο που θέτει η κυβέρνηση για τα οφέλη από την αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας σε βάθος πέντε ετών, δηλαδή, πέρα από τη χρονική διάρκεια του Προγράμματος Οικονομικής Πολιτικής και του μηχανισμού στήριξης της Ελλάδας, ξεκαθαρίζει σε συνέντευξή του ο υπουργός Οικονομικών.
Μιλώντας στο «Έθνος της Κυριακής» ο κ. Παπακωνσταντίνου διευκρινίζει ότι τα 50 δισ. δεν είναι μνημονιακός στόχος, ενώ όπως επισημαίνει υπάρχει και η δυνατότητα μακροχρόνιας μίσθωσης, που προτιμούν και πολλοί επενδυτές.
Ο υπουργός Οικονομικών επισημαίνει πως στόχος της κυβέρνησης για το 2011 είναι να αντλήσει περισσότερα από 1 δισ. ευρώ από τις αποκρατικοποιήσεις, ενώ αναφερόμενος στην επίμαχη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε η τρόικα, επαναλαμβάνει ότι το συγκεκριμένο μοντέλο επικοινωνίας αποδείχτηκε προβληματικό.
Παράλληλα υπογραμμίζει τις προσπάθειες που καταβάλλονται για την πάταξη της φοροδιαφυγής, επισημαίνοντας πως έχουν αρχίσει να φαίνονται τα αποτελέσματα της δουλειάς της κυβέρνησης, αν και αναγνωρίζει πως «ακόμα δεν έχουν γίνει όλα όσα θα πρέπει να γίνουν».
Ερωτηθείς σχετικά με τις αντιδράσεις που υπάρχουν ακόμα και μέσα στο υπουργικό συμβούλιο, καθώς αρκετοί φέρονται να υποστηρίζουν πως δεν ενημερώνονται για τις κινήσεις του, ο κ. Παπακωσταντίνου κάνει λόγο για προσπάθεια δημιουργίας εντυπώσεων από μερίδα του Τύπου. Ξεκαθαρίζει επίσης πως η κυβέρνηση έχει «ανοιχτές διαδικασίες λήψης αποφάσεων», ενώ όπως αναφέρει χαρακτηριστικά, και τα μέλη της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ «έχουν βαρεθεί να με βλέπουν, όπως και τους δύο υφυπουργούς, στους χώρους της Βουλής».

Τη ριζική της αντίθεση στην εκποίηση της δημόσιας περιουσίας εξέφρασε από τη Φλώρινα όπου βρίσκεται η γ.γ. της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα, τονίζοντας ότι το Κομμουνιστικό Κόμμα είναι αποφασισμένο να πολεμήσει ένα τέτοιο ενδεχόμενο.
Ερωτηθείσα σχετικά με το θέμα, η κ. Παπαρήγα σημείωσε χαρακτηριστικά: «Εκεί που μας χρωστάγανε μας πήραν και το βόδι. Γιατί χρωστάνε στον ελληνικό λαό και τώρα θέλουν να ολοκληρώσουν αυτά που του πήραν είτε με πώληση είτε με ενοικίαση 100 χρόνων της δημόσιας περιουσίας που η αξιοποίηση της ένα μόνο στόχο πρέπει να έχει: Την ικανοποίηση των λαϊκών αναγκών». 
naftemporiki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

Σελίδες