20/2/11

ΣΥΝΤΑΓΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ : Μακαρονάκι κοφτό με μανιτάρια και μάραθο (Νηστίσιμη συνταγή)


Υλικά:

500γρ. μακαρονάκι κοφτό
15-20 μανιτάρια καστανά κομμένα στα τέσσερα
2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
½ φλυτζάνι ελαιόλαδο
½ φλιτζάνι κρασί λευκό
½ ματσάκι μάραθο ψιλοκομμένο
1 φλιτζάνι ζωμό λαχανικών
Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση:

Βράζουμε τα ζυμαρικά με μίση κουταλιά της σούπας αλάτι, σύμφωνα με τις οδηγιές της συσκευασίας, τα σουρώνουμε και τα κρατάμε ζεστά.
Σοτάρουμε το κρεμμύδι στο ελαιόλαδο και μόλις μαλακώσει, προσθέτουμε τα μανιτάρια. Ανακατεύουμε και αφήνουμε μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά. Σβήνουμε με το λευκό κρασί και αφήνουμε για όση ώρα χρειασθεί να εξατμισθεί το αλκοόλ.
Προσθέτουμε το ζωμό λαχανικών, αλάτι και πιπέρι.
Ανακατεύουμε και βράζουμε για μερικά λεπτά μέχρι να αρχίσει να δένει η σάλτσα. Προσθέτουμε το μάραθο και ανακατεύουμε.
Μόλις πάρει μία βράση, κατεβάζουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε τα ζυμαρικά και ανακατεύουμε να πάει η σάλτσα παντού.

Καλή σας όρεξη  πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

Σελίδες