14/2/11

ΣΥΝΤΑΓΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ : Τυροκροκέτες


Υλικά:

250γρ μυζήθρα
120γρ γκούντα τριμμένο
120γρ κεφαλοτύρι τριμμένο
Αλεύρι
1 αυγό χτυπημένο
Πιπέρι άσπρο
Ελαιόλαδο για το τηγάνισμα

Για το πανάρισμα:

Αλεύρι
2 αυγά χτυπημένα με 2 κουταλιές νερό
Γαλέτα τριμμένη


Εκτέλεση:

Αναμιγνύουμε τα τυριά, το αυγό και όσο αλεύρι χρειάζεται για να πάρουμε ένα σταθερό αλλά εύπλαστο μείγμα και προσθέτουμε λίγο πιπέρι.
Ζυμώνουμε και στην συνέχεια πλάθουμε μικρά μπαλάκια, τα οποία περνάμε πρώτα από το αλεύρι, μετά από τα χτυπημένα αυγά και τέλος από τη γαλέτα.
Τηγανίζουμε σε καυτό λάδι μέχρι να ροδίσουν από όλες τις πλευρές.
Κατόπιν βάζουμε τις τυροκροκέτες σε απορροφητικό χαρτί να στραγγίξουν και τις σερβίρουμε ζεστές.

Καλή σας όρεξη
πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

Σελίδες