ΣΥΛΛΕΓΟΥΜΕ ΤΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ e-ΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΑΣ ΤΙΣ ΣΕΡΒΙΡΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΟΘΟΝΗ ΣΑΣ...

14/2/11

Χειρόφρενο στα μέσα μεταφοράς


Σε πεντάωρη στάση εργασίας προχωρούν τη Δευτέρα οι εργαζόμενοι σε μετρό και ηλεκτρικό σιδηρόδρομο. Την Τρίτη, ημέρα ψήφισης του νομοσχεδίου, αναμένεται μεγάλη ταλαιπωρία, καθώς θα πραγματοποιηθεί 24ωρη απεργία. Πορεία διαμαρτυρίας προς τη Βουλή. Μέχρι και 50% πάνω τα εισιτήρια του Προαστιακού
Κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις τους οι εργαζόμενοι στα μέσα μαζικής μεταφοράς, ενόψει της ψήφισης του νομοσχεδίου για τις αστικές συγκοινωνίες.
Όπως είχαν προαναγγείλει, οι εργαζόμενοι σε όλα τα μέσα θα πραγματοποιήσουν 24ωρη απεργία την Τρίτη.
Σύμφωνα με τις αποφάσεις των συντονιστικών, τη Δευτέρα μετρό και ηλεκτρικός σιδηρόδρομος έχουν προγραμματίσει στάση εργασίας από τις 11:00 το πρωί έως τις 16:00 το μεσημέρι.
Την Τρίτη 15 Φεβρουαρίου μετρό, ηλεκτρικός σιδηρόδρομος, λεωφορεία, τρόλεϊ και τραμ δεν θα κινηθούν.
Οι εργαζόμενοι θα πραγματοποιήσουν στις 16:00 το απόγευμα πορεία προς την Βουλή, ενώ αναμένονται νέες γενικές συνελεύσεις, καθώς υπάρχει πρόθεση να συνεχιστούν οι κινητοποιήσεις και μετά την ψήφιση του νομοσχεδίου.
Φωτιά στα εισιτήρια του Προαστιακού
Αυξήσεις στα εισιτήρια του Προαστιακού έως και 50% από τη Δευτέρα, 14 Φεβρουαρίου, ανακοίνωσε η διοικούσα εταιρεία, στα πλαίσια του νομοσχεδίου της κυβέρνησης για τις συγκοινωνίες.
Ενδεικτικά στη διαδρομή Κιάτο-Πειραιάς-Κιάτο το απλό εισιτήριο, που κοστίζει 8 ευρώ, με τη νέα τιμολογιακή πολιτική ανεβαίνει στα 12 ευρώ, δηλαδή αυξάνεται κατά 50%. Το δε εισιτήριο με επιστροφή φτάνει τα 18 ευρώ. Αντίστοιχα, στη διαδρομή Κόρινθος-Πειραιάς-Κόρινθος το απλό εισιτήριο είναι 6 ευρώ και με επιστροφή 10 και από τη Δευτέρα, θα στοιχίζουν 9 ευρώ το απλό και 14 με επιστροφή, δηλαδή επιβαρύνονται με αυξήσεις 50 και 40% αντίστοιχα.
Όσον αφορά τα τοπικά δρομολόγια του Προαστιακού, τα εισιτήρια αυτών θα εξισωθούν με εκείνα των αστικών συγκοινωνιών, δηλαδή από 1 ευρώ θα φτάσουν στο 1,40.
Αντίστοιχα μεγάλες αυξήσεις επιβάλλονται και στις τιμές των καρτών. Το κόστος της μηνιαίας κάρτας για διαδρομές μεταξύ Αθήνας - Κιάτου και Αθήνας - Κορίνθου από τα 120 ευρώ ανεβαίνει στα 150, ενώ το κόστος της ετήσιας κάρτας αυξάνεται από τα 900 ευρώ στα 1350.
Για διαδρομές από την Αθήνα στην Κινέττα και τους Αγίους Θεοδώρους η μηνιαία κάρτα από τα 80 ευρώ διαμορφώνεται πλέον στα 120 ευρώ, τη στιγμή που η ετήσια κάρτα φτάνει στα 1080 ευρώ. Για Μέγαρα και Νέα Πέραμο η ετήσια κάρτα θα κοστίζει πλέον 540 ευρώ και η μηνιαία 60.
Για τη διαδρομή Κιάτο - Αεροδρόμιο η μηνιαία κάρτα θα κοστίζει 180 ευρώ αντί 120, ενώ το κόστος της ετήσιας ανεβαίνει από τα 1080 στα 1500 ευρώ.
Αυξήσεις θα έχουν γενικά οι τιμές των μηνιαίων, 6μηνιαίων και ετήσιων καρτών, καθώς και των μειωμένων εισιτηρίων για τις ειδικές ομάδες επιβατών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

Σελίδες