ΣΥΛΛΕΓΟΥΜΕ ΤΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ e-ΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΑΣ ΤΙΣ ΣΕΡΒΙΡΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΟΘΟΝΗ ΣΑΣ...

26/2/11

Τουρκικός εκβιασμός στην ΕΕ


Να μην εφαρμόσει τη νέα Συμφωνία Επανεισδοχής λαθρομεταναστών, απειλεί η Τουρκία. Ζητά πλήρη ελευθερία μετακίνησης των Τούρκων πολιτών στην ΕΕ για να υπογράψει. Διαψεύδονται οι προσδοκίες της Ελλάδας για λήψη μέτρων από τη γείτονα χώρα

Άσχημα τα νέα από το μέτωπο της λαθρομετανάστευσης, καθώς η Τουρκία θέτει όρους και προϋποθέσεις για την εφαρμογή της νέας Συμφωνίας Επανεισδοχής λαθρομεταναστών.

Μάλιστα συνδέει τη συμφωνία με την εξάλειψη των θεωρήσεων για τη μετακίνηση Τούρκων πολιτών στην Ευρώπη και προειδοποιεί ότι δεν θα την εφαρμόσει.
"Η Τουρκία δε θα εφαρμόσει τη νέα Συμφωνία Επανεισδοχής που διαπραγματεύτηκε με την Ε.Ε., όσο δεν εφαρμόζεται παράλληλα η συμφωνία για τη σταδιακή εξάλειψη του καθεστώτος θεωρήσεων στις μετακινήσεις των τούρκων πολιτών προς την Ευρώπη", λέει η Άγκυρα χωρίς να κρύβει την απογοήτευσή της για τα αποτελέσματα του Συμβουλίου Υπουργών Εσωτερικών και Δικαιοσύνης που ασχολείται με το θέμα των θεωρήσεων.
"Αυτό που θέλουμε είναι να εξουσιοδοτήσει το Συμβούλιο την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για να αρχίσει διαπραγματεύσεις με την Τουρκία με τρόπο ώστε να ικανοποιηθούν πλήρως οι προσδοκίες μας" αναφέρει η ανακοίνωση του τονίζει ότι υπ' αυτές τις συνθήκες η Τουρκία δεν πρόκειται να υπογράψει και να εφαρμόσει την Συμφωνία Επανεισδοχής που διαπραγματεύτηκε νωρίτερα.
Το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών επαναλαμβάνει ότι η συμφωνία Επανεισδοχής θα πρέπει να εφαρμοσθεί παράλληλα με τη διαδικασία για τη νέα σταδιακή άρση του καθεστώτος θεωρήσεων στους τούρκους πολίτες που ταξιδεύουν στην Ευρώπη.
"Από την αρχή των διαπραγματεύσεων για την Συμφωνία Επανεισδοχής είχαμε με σαφήνεια μεταφέρει στους συνομιλητές μας - σε κάθε ευκαιρία - ότι δε θα υπογράψουμε τη συμφωνία αν δεν ικανοποιηθούν τα αιτήματά μας στο θέμα των θεωρήσεων", αναφέρει η ανακοίνωση.
Οι διαπραγματεύσεις ΕΕ-Τουρκίας, είχαν δημιουργήσει προσδοκίες στην Ελλάδα για αποφασιστική αντιμετώπιση του προβλήματος, ιδιαίτερα στον Έβρο.
Η Ελλάδα είχε ζητήσει να ληφθούν μέτρα από την Τουρκία, με τον πρωθυπουργό να θέτει το ζήτημα κατά τη συνάντησή του με τον Ταγίπ Ερντογάν στο Ερζερούμ.
 /news247.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

Σελίδες