26/2/11

"Σέντραλ Παρκ" στο Ελληνικό


Αισιόδοξος για συμφωνία με επενδυτές από το Κατάρ, εμφανίζεται ο υπουργός Επικρατείας Χ. Παμπούκης. Αναμένεται να δημιουργηθούν μέχρι και 35.000 μόνιμες θέσεις εργασίας. Σχέδιο δημιουργίας πάρκου εφάμιλλου του Σέντραλ Παρκ, αλλά και Διεθνούς Κέντρου Γνώσης και τεχνολογίας
Μέχρι το Φθινόπωρο θα παρουσιάσει η κυβέρνησή της την πρόταση αξιοποίησης του Ελληνικού, σύμφωνα με τον υπουργό Επικρατείας και αρμόδιο για θέματα Στρατηγικών Επενδύσεων Χάρη Παμπούκη.
Ο κ. Παμπούκης, μιλώντας στην εφημερίδα "Τα Νέα", λίγες ημέρες μετά το ταξίδι του στη Ντόχα, σημειώνει ότι είναι πολύ πιθανή μια συμφωνία με επενδυτές από το Κατάρ, που ίσως ανοίξει τον δρόμο και για την αξιοποίηση, άλλων εκτάσεων.
Ο υπουργός, μετά τη συνεδρίαση της εταιρείας Invest in Greece (Επενδύστε στην Ελλάδα Α.Ε.), είχε δηλώσει ότι η αξιοποίηση της έκτασης του πρώην αεροδρομίου του Ελληνικού θα δημιουργήσει 35.000 μόνιμες θέσεις εργασίας και θα αποτελέσει την πύλη για την προσέλκυση, άλλων επενδύσεων.
Ο Χάρης Παμπούκης επανέλαβε ότι το Κατάρ έχει δείξει σοβαρό ενδιαφέρον για το έργο, οι συζητήσεις προχωρούν και η αίσθηση από την επίσκεψή του στη χώρα, στις αρχές της εβδομάδας, είναι ικανοποιητική.
Τι περιλαμβάνει το σχέδιο της κυβέρνησης:
Στον χώρο του πρώην αεροδρομίου θα δημιουργηθεί Μητροπολιτικό Πάρκο, μεγέθους περίπου του Σέντραλ Παρκ της Νέας Υόρκης με ελεύθερη πρόσβαση για όλους τους πολίτες.
Θα υπάρξει μέρισμα για όλη την Ελλάδα, με την έννοια, ανέφεραν σχετικές πληροφορίες, της κατασκευής υποδομών που θα ωφελήσουν τη χώρα και θα σηματοδοτήσουν το νέο πρόσωπο της χώρας προς το εξωτερικό, πιθανώς με την κατασκευή ενός κτιρίου - συμβόλου της πόλης.
Στόχος είναι στα 5.300 στρέμματα του Ελληνικού, να δημιουργηθούν μεταξύ άλλων χώροι αφιερωμένοι στις επιστήμες και τις τέχνες, αλλά και ένα Διεθνές Κέντρο γνώσης και τεχνολογίας.
Μέχρι στιγμής, δεν έχει αποφασιστεί αν το έργο θα προχωρήσει με διαγωνισμό ή με διακρατική συμφωνία, σε κάθε περίπτωση όμως θα υπάρξουν ρήτρες διαφάνειας.
news247.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

Σελίδες